Komentara: 1
Pregleda: 2997

Anđela Lebović druga na informatičkom takmičenju "RAF challenge"

15.04.2019. u 15:32h
Izvor: Subotica.com
Anđela Lebović, učenica prvog razreda Hemijsko-tehnološke škole na smeru Modelar odeće, osvojila je drugo mesto na informatičkom takmičenju "RAF CHALLENGE", koje organizuje Računarski fakultet u Beogradu. Uz podršku mentora, profesora Zoltana Papa, Anđela je u finalu takmičenja uspešno odbranila svoju prezentaciju na temu kriptovaluta.
Anđela Lebović druga na informatičkom takmičenju "RAF challenge"

Informatičko takmičenje "RAF CHALLENGE" namenjeno je svim učenicima srednjih škola iz Srbije, čiji zadatak je da na ponuđenu temu naprave program, prezentaciju, animaciju, igricu ili video. Anđela Lebović je u finalu takmičenja, koje se održalo u subotu u Beogradu, uspešno odbranila svoju prezentaciju na temu kriptovaluta i osvojila drugo mesto.

- Mnogo mi znači ovo priznanje jer je, kako je i profesor rekao, ovo prvi put da neko iz Hemijsko-tehnološke škole stigne do ovog nivoa. Sada sam videla kako je to i sigurno ću pokušati i sledeće godine. Profesor Pap mi je mnogo pomogao, imali smo časove dodatne nastave i kada sam uradila prvu prezentaciju za primer, a on mi je sugerisao šta da izmenim i da pripremim "Power Point" prezentaciju. Ta prezentacija me je odvela u finale, gde sam imala zadatak da je odbranim, bez mnogo gledanja u papir - kaže Anđela, dodajući da je treme bilo, ali vrlo malo, tako da se nije ni primetila.

Anđela Lebović druga na informatičkom takmičenju "RAF challenge"

Ne krijući ponos zbog osvojenog drugog mesta, profesor Zoltan Pap, naglašava da se na ovo takmičenje prijavljuju uglavnom učenici tehničkih škola i gimnazija, od prvog do četvrtog razreda. Imajući u vidu da se Anđela, kao učenica prvog razreda, takmičila u istoj kategoriji sa učenicima četvrtog razreda IT struke, njen uspeh je još veći.

Takmičenje "RAF CHALLENGE" organizuje se od 2009. godine, uz podršku Društva matematičara Srbije i uspešnih IT kompanija, s ciljem da se učenici na što bolji način motivišu da analiziraju i prezentuju informacije, korišćenjem raznih računarskih alata. Osvojeno drugo mesto, Anđelu i njenu porodicu odvešće na produženi vikend na Zlatiboru, gde će moći da se odmori i prepremi za nove izazove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2997

Povezana vest

Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

takmičenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.