Komentara: 7
Pregleda: 1771
Foto

Ambasador Meksika u poseti Subotici

23.11.2022. u 15:55h
Izvor: Subotica.com
Ambasador Meksika u Srbiji Karlos Isauro Feliks Korona boravio je danas u diplomatskoj poseti našem gradu, tokom koje se sastao sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem a potom u Fondaciji “Danilo Kiš” otvorio izložbu “Meksiko u istorijskoj štampi Srbije”.
Ambasador Meksika u poseti Subotici

Po rečima gradonačelnika Stevana Bakića, ambasadoru su predočeni svi potencijali grada i najbitniji razvojni projekti, a bilo je reči i o uspostavljanju međusobne saradnje.

- Odnosi Srbije i Meksika su tradicionalno dobri i prijateljski, zasnovani na međusobnom poštovanju, razumevanju i podršci, kao i snažnom zalaganju obe države za poštovanje međunarodnog prava. Veliku zahvalnost izražavam Meksiku za doslednu politiku i principijelan stav po pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i po pitanju nepriznavanja samoproglašene nezavisnosti Kosova – poručio je posle sastanka gradonačelnik Bakić. – Verujem da će se prijateljski odnosi dve države nastaviti i da će doći do veće saradnje po pitanju ukupne robne razmene našeg regiona sa Meksikom, koja je ove godine bila 4.6 miliona dolara. Složili smo se da ima puno prostora za napredak i da će doći do povećanja.

Ambasador Meksika u poseti Subotici

Ambasador Feliks Korona najavio je da će se uskoro uspostaviti saradnja Subotice i jednog grada u severnom delu Meksika.

- Dobio sam uvid u potencijale Subotice i zaključili smo da ćemo raditi na jačanju saradnje, naročito u oblasti automobilske industrije, elektronike, elektrike… - dodao je ambasador.

Ambasador Meksika u poseti Subotici

Povodom jubileja - 75 godina diplomatskih odnosa između Meksika i Srbije, Univerzitetska biblioteka „Svetozar Markovićˮ iz Beograda je u saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji i Udruženjem “Adligat” iz Beograda, pokrenula digitalni portal „Meksiko u istorijskoj štampi Srbijeˮ sa vrednim materijalima koji predstavljaju različite aspekte društvenog života ove zemlje, od privrede, preko obrazovanja pa do spoljne i unutrašnje politike. Digitalni portal prezentuje 353 članka iz istorijske štampe Srbije o Meksiku u periodu od 1844. do 1953. godine, a na izložbi su na panoima predstavljeni najzanimljiviji članci sa portala.

Izvor: Subotica.com
Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Meksika Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Meksika Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Meksika Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Meksika Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Meksika Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Meksika Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Meksika Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Meksika
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 1771

Povezana vest

Povezane teme

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.