Komentara: 1
Pregleda: 665

Otvaranje izložbe i promocija digitalnog portala “Meksiko u istorijskoj štampi Srbije”

22.11.2022. u 15:33h
Izvor: Subotica.com
U sredu, 23. novembra, sa početkom u 13.15 časova, u Fondaciji “Danilo Kiš”, biće održana promocija digitalnog portala “Meksiko u istorijskoj štampi Srbije” i otvaranje izložbe pod istim nazivom.
Otvaranje izložbe i promocija digitalnog portala “Meksiko u istorijskoj štampi Srbije”

Povodom jubileja - 75 godina diplomatskih odnosa između Meksika i Srbije, Univerzitetska biblioteka „Svetozar Markovićˮ iz Beograda je u saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji i Udruženjem “Adligat” iz Beograda, pokrenula digitalni portal „Meksiko u istorijskoj štampi Srbijeˮ sa vrednim materijalima koji predstavljaju različite aspekte društvenog života ove zemlje, od privrede, preko obrazovanja pa do spoljne i unutrašnje politike.

Digitalni portal prezentuje 353 članka iz istorijske štampe Srbije o Meksiku u periodu od 1844. do 1953. godine, a na izložbi su na panoima predstavljeni najzanimljiviji članci sa portala.

Događaju će prisustvovati Ambasador Meksika u Srbiji, Njegova Ekselencija Karlos Isauro Feliks Korona, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, bibliotekar-savetnik Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković” u Beogradu dr Adam Sofronijević i rukovodilac Fondacije Bojan Čiča.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 665

Povezana vest

Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.