• Pregleda: 4862

Ambasador Izraela: Subotica ima budućnost

Ambasador Izraela u Srbiji Jozef Levi, zajedno sa predstavnicima 14 izraelskih kompanija koje posluju u Srbiji, boravio je danas u radnoj poseti Subotici. Ambasador Levi je i vođa ambasadorskog tima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za promociju investicionih potencijala najsevernijeg grada u Srbiji, a pred ambasadora Levija u timu je i kompanija Tigar iz Pirota.
Ambasador Izraela: Subotica ima budućnost

Tokom posete ambasadoru Leviju i izraelskim privrednicima prezentovani su privredni potencijali grada, organizovana je poseta Slobodnoj zoni i Privrednoj zoni Mali Bajmok, zatim obilazak lokacija namenjenih izgradnji poslovnih centara, kao i turistički potencijali Palića.

Nakon sastanka, ambasador Levi je ocenio da je zadatak ove posete “otvaranje vrata za Izraelske kompanije u Srbiji, čime se doprinosi dijalogu dve zemlje”.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić zahvalio se ambasadoru Leviju na tome što je predvodio ambasadorski tim Subotice i izrazio nadu da će taj projekat uroditi plodom, kroz konkretne projekte.

Savetnik za strateški razvoj u NALED-u Hans Esterman ocenio je da je Izrael vodeća zemlja po pitanju visokih tehnologija, da je kompanija Tigar jedna od nekoliko kompanija iz Srbije koje su veoma aktivne van granica, te da je sama Subotica multunacionalna.

Ambasador Izraela u poseti Subotici

Ambasador Izraela u poseti Subotici

Grad Subotica, sa još četiri lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem, je jula prošle godine, u saradnji za Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj dobio "ambasadorski tim" koji radi na unapređenju poslovne klime i privlačenju investicija.

Projekat su pokrenuli Ministarstvo spoljnih poslova, Nacionalna alijanska za lokalni ekonomski razvoj i princ Aleksandar Karađorđević.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
Draga Odgovori
Zgodan ovaj ambasador :)
Saradnja sa Izraelom Odgovori
Ja sam za svaku saradnju sa Izraelom. Srbija je tradicionalno prijateljska sa Izraelcima i treba da saradjujemo obostrano sa Izraelom. Mislim da su Izraelci uvek dobrodosli kod nas i isto tako sam siguran da bi svaki vid saradnje sa Izraelom bio obostrani dobitak. Mi imamo obrazovane i tehnicki jake ljude i Srbija je pun pogodak za Izrael. Dobrodosli!
Ras Spaciranski Odgovori
Eto Draga , salje simpatije , ja pozdravljam , sve dobro namerne inicijative. Pa kako ste ga , odmah prihvatili i naznacili , mogli bi te i drugi simpatisati ! Ja jos ne ! Dok se ne dokaze . Ras Spaciranski
Kamenko Odgovori
Svaka investicija je dobrodosla! Samo da se najave i ostvare!
stiveeen Odgovori
Ako tako kazu Jevreji, onda imamo buducnost :)
sale Odgovori
Zasto ga nisu vodili da vidi unistenu sinagogu? Bogatoj zemlji kao Izrael nije problem da donira za renoviranje! Ali,oni su dosli ovde da zarade,a ne da malo uloze u svoju zajednicu?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.