Komentara: 6
Pregleda: 5517

Ambasador Izraela: Subotica ima budućnost

18.10.2012. u 16:26h
Izvor: RTV Yueco
Ambasador Izraela u Srbiji Jozef Levi, zajedno sa predstavnicima 14 izraelskih kompanija koje posluju u Srbiji, boravio je danas u radnoj poseti Subotici. Ambasador Levi je i vođa ambasadorskog tima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za promociju investicionih potencijala najsevernijeg grada u Srbiji, a pred ambasadora Levija u timu je i kompanija Tigar iz Pirota.
Ambasador Izraela: Subotica ima budućnost

Tokom posete ambasadoru Leviju i izraelskim privrednicima prezentovani su privredni potencijali grada, organizovana je poseta Slobodnoj zoni i Privrednoj zoni Mali Bajmok, zatim obilazak lokacija namenjenih izgradnji poslovnih centara, kao i turistički potencijali Palića.

Nakon sastanka, ambasador Levi je ocenio da je zadatak ove posete “otvaranje vrata za Izraelske kompanije u Srbiji, čime se doprinosi dijalogu dve zemlje”.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić zahvalio se ambasadoru Leviju na tome što je predvodio ambasadorski tim Subotice i izrazio nadu da će taj projekat uroditi plodom, kroz konkretne projekte.

Savetnik za strateški razvoj u NALED-u Hans Esterman ocenio je da je Izrael vodeća zemlja po pitanju visokih tehnologija, da je kompanija Tigar jedna od nekoliko kompanija iz Srbije koje su veoma aktivne van granica, te da je sama Subotica multunacionalna.

Ambasador Izraela u poseti Subotici

Ambasador Izraela u poseti Subotici

Grad Subotica, sa još četiri lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem, je jula prošle godine, u saradnji za Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj dobio "ambasadorski tim" koji radi na unapređenju poslovne klime i privlačenju investicija.

Projekat su pokrenuli Ministarstvo spoljnih poslova, Nacionalna alijanska za lokalni ekonomski razvoj i princ Aleksandar Karađorđević.

Izvor: RTV Yueco
Poseta izraelskog ambasadora Subotici Poseta izraelskog ambasadora Subotici Poseta izraelskog ambasadora Subotici Poseta izraelskog ambasadora Subotici Poseta izraelskog ambasadora Subotici Poseta izraelskog ambasadora Subotici Poseta izraelskog ambasadora Subotici Poseta izraelskog ambasadora Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5517
Povezane teme

Saša Vučinić

Grad Subotica

Goran Gabrić

Modest Dulić

ambasador izraela

ambasadorski tim subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.