Komentara: 18
Pregleda: 3911

Almaši traži ostavku Maglaia na sutrašnjoj Skupštini

07.03.2013. u 16:11h > 18:26
Izvor: SuMedija
Silard Almaši, predsednik udruženja „Most” i odbornik u Skupštini, danas je na Trgu održao protestni govor sa predstavnicima tog udruženja, kojim je stavio pod lupu istinitost tvrdnji i optužbi Saveza vojvođanskih Mađara i njihovog predsednika GO Jenea Maglaia, čiju ostavku će zatražio na sutrašnjoj Skupštini.
Almaši traži ostavku Maglaia na sutrašnjoj Skupštini

Alamaši je ocenio da je žestoka akuelna bitka na političkoj sceni Subotice, a da će na sutrašnjoj Skupštini tokom rasprave o rušenju centra grada, udruženje „Most” podržati inicijativu iza koje stoje građani.

- Građani su želeli, a ne SVM, da se na Skupštini raspravlja o Planu generalne regulacije centra. Jene Maglai je izneo neistinu da mi podržavamo inicijativu koju je SVM predložio za Skupštinu. Mi mislimo da naši građani znaju više o čitavoj ovoj situaciji. Kadpričamo o rušenju centra grada, trebalo bi da pričamo i rušenju užeg jezgra grada poslednjih 15 godina, kada je SVM bio na vlasti, optužio je tu stranku Almaši.

On je pokazao debelu fasciklu sa 6000 potpisa građana, koji su peticijom zahtevali da se ne ruši Narodno pozorište.

- Sada stojimo ispred kostura Pozorišta, a rušenje zdanje je bilo inicijativa SVM-a koju je podržao i Jene Maglai. Tada, kada se odlučivalo o rušenju, najglasniji je bio Maglai na Skupštini, zalažući se da je rušenje dobra stvar. Sada vidimo, da je ta stranka sve uradila da se sruši Pozorište, ali je najmanje uradila da se ponovo izgradi.Generalni plan je rađen od 1996 do 2004. godine, a izglasao ga je SVM sa svojim koalicionim partnerima. Sada zamenjuju teze, pa tvrde da žele da sačuvaju i spasu jezgro grada.U ovom mandatu, sa ovim odbornicima, izglasano je da se za zonu dva napravi Regulacioni plan.Maglai je rekao da bi trebalo da se sruše dva zdanja na broju 6 i 8 u Vuka Karadžića. Da li se rušenjem više zgrada čuva jezgro grada.Generalni plan koji je rađen od 2004 do 2006. godine predviđa izgradnju preko 1000 stanova. Pitamo, za koje je građane to predviđeno, jer vidimo samo polusrušene i poluzavršene zgrade u centru grada, optužio je Almaši tadašnju vlast.

Naveo je i primer usvajanja regulacionog plana iz 2003. godine, na osnovu kojeg je nikla petospratnica pored „Nepkera”.

- Sada „Nepker” izgleda kao kućica pored te zgrade.Te planove je doneo i usvojio SVM i njegovi koalicioni partneri, rekao je pored ostalog Almaši. Predsednik udruženja „Most” je ukazao i na, kako je rekao „protivzakonite”predaje opštinskog zemljišta, na štetu opštine , za naftne kompanije.

- Treba videti ko je bio potpisnik i ko je bio advokat tih ugovora. Proverite sami da je to bio Jene Maglai sa svojom službom. Za 15 godina nisu obnovili nijednu fasadu u centru, a skelet u Dudovoj šumi je zamrznut kao megalomanska investicija. Ko je doneo odluku da se počne, a ne završi ta gradnja, istakao je Alamši na Trgu Subotice.

Udruženje „Most” će zatražiti sutra u Skupštini, da svi odbornici koji su ranije glasali za rušenje Pozorišta i centra Grada, na čelu sa Maglaijem na Skupštini daju ostavku.

- Neka daju ostavku i šansu drugim članovima SVM-a da izgrade nešto, a ne samo da ruše i prodaju gradske placeve za benzinske pumpe. To bi bilo najpoštenije rešenje, a ne da nekoliko ljudi upravlja gradom, stavlja novac u svoj džep, a od investiicija niko ne vidi koristi osim onih koji vode grad, rekao je Almaši i obećao da će ukoliko se njihov predlog ne prihvati - preduzeti radikalnije mere, koje će saopštiti na sutrašnjoj Skupštini.

Izvor: SuMedija
Almaši: SVM i Maglai u prošlosti glasali za rušenje Pozorišta Almaši: SVM i Maglai u prošlosti glasali za rušenje Pozorišta Almaši: SVM i Maglai u prošlosti glasali za rušenje Pozorišta Almaši: SVM i Maglai u prošlosti glasali za rušenje Pozorišta Almaši: SVM i Maglai u prošlosti glasali za rušenje Pozorišta Almaši: SVM i Maglai u prošlosti glasali za rušenje Pozorišta Almaši: SVM i Maglai u prošlosti glasali za rušenje Pozorišta Almaši: SVM i Maglai u prošlosti glasali za rušenje Pozorišta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 3911
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.