Komentara: 6
Pregleda: 6934

Aleksandar Rašković, dobitnik Svetosavske nagrade

29.01.2019. u 14:04h
Izvor: Subotica.com
Najmlađi dobitnik i jedini osnovac koji je ove godine dobio prestižnu Svetosavsku nagradu je naš sugrađanin Aleksandar Rašković, učenik osmog razreda OŠ „10. oktobar“.
Aleksandar Rašković, dobitnik Svetosavske nagrade

Po mišljenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Aleksandar je priznanje, koje se dodeljuje za izuzetan doprinos obrazovanju, zavredeo zahvaljujući osvojenim nagradama, od opštinskog do republičkog nivoa, iz matematike, fizike, biologije, hemije i tehničkog i informatičkog obrazovanja.

Međutim, svi koji poznaju Aleksandra znaju da je on više od odličnog i primernog đaka, on je i dobar drug, redovan učesnik dobrotvornih akcija, uvek spreman da pomogne...

- Nisam se uopšte nadao da ću dobiti ovu nagradu. Od četvrtka, kada su nam javili, do danas sve se tako brzo dešava, da nisam ni stigao da sumiram utiske – kaže Aleksandar. – Srećan sam i ponosan, u oblasti obrazovanja nema veće nagrade od Svetosavske nagrade i ona na neki način objedinjuje sve moje dosadašnje uspehe. Drago mi je i što se poklopila sa velikim jubilejem, 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve čiji je utemeljitelj Sveti Sava. Zbog svega toga mi je ona velika motivacija za dalji rad, da budem još bolji.

Aleksandar Rašković, dobitnik Svetosavske nagrade

Aleksandar Rašković, dobitnik Svetosavske nagrade

A uspeha je zaista mnogo. Redovan je učesnik svih nivoa takmičenja iz matematike, fizike, hemije, infromatike i drugih predmeta, a samo prošle godine osvojio je najsjajnija odličja na republičkom takmičenju iz fizike i biologije. Na nedavno održanom školskom takmičenju iz matematike osvojio je maksimalnih 100 poena i sada sa nestrpljenjem čeka ostale nivoe.

- Ove godine šu učestvovati samo na takmičenjima iz matematike i fizike, jer je preda mnom kraj osmog razreda i prijemni ispit, imamo dosta obaveza pa moram da se fokusiram na to – iskreno će Aleksandar. – Planiram da upišem Gimnaziju „Svetozar Marković“, IT smer, jer mislim da je u tome budućnost. Informatika me izuzetno zanima, voleo bih da se bavim programiranjem, da budem deo neke velike kompanije kao što su „Google“ ili „Microsoft“.

Aleksandar Rašković, dobitnik Svetosavske nagrade

Znajući da je znanje veće kada se sa drugima deli, Aleksandar rado pomaže drugarima iz razreda i kada god može objasni im zadatke. Zbog toga su se svi u odeljenju obradovali njegovom uspehu i punog srca proslavili sa njim.

Aleksandar je uvek deo dobrotvornih akcija koje škola organizuje, a u septembru je boravio u Letnjoj istraživačkoj školi u Petnici. O njegovim uspesima naš portal je pisao prošle godine u okviru projekta „Oni dolaze“.

Aleksandar Rašković, dobitnik Svetosavske nagrade

Izvor: Subotica.com
Aleksandar Rašković, dobitnik Svetosavske nagrade za 2018. godinu Aleksandar Rašković, dobitnik Svetosavske nagrade za 2018. godinu Aleksandar Rašković, dobitnik Svetosavske nagrade za 2018. godinu Aleksandar Rašković, dobitnik Svetosavske nagrade za 2018. godinu Aleksandar Rašković, dobitnik Svetosavske nagrade za 2018. godinu Aleksandar Rašković, dobitnik Svetosavske nagrade za 2018. godinu Aleksandar Rašković, dobitnik Svetosavske nagrade za 2018. godinu Aleksandar Rašković, dobitnik Svetosavske nagrade za 2018. godinu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 6934

Povezana vest

Povezane teme

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.