Komentara: 1
Pregleda: 10498

"Al Pack" proširuje kapacitete

01.02.2012. u 18:51h
Izvor: RTV Yueco
"Al Pack" proširuje kapacitete

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić i potpredsdnica Vlade Republike Srbije Verica Kalanović obišli su preduzeće Al pack, odnosno gradilište nove magacinske i proizvodne hale, gde će biti zaposleno 50 radnika. Vladina agencija za strana ulaganja i promociju izvoza subvencionisala je preduzeće preduzeće sa 250 hiljada eura, po 5 hiljada za svakog radnika, koji će do kraja godine biti zaposleni u novoj magacinskoj i proizvodnoj hali. Za kompletan završetak radova biće potrebno 3 godine, ali će građevinski radovi biti završeni do kraja ove godine.

Delegacija je prvo posetila postojeće pogone gde se već 18 godina proizvodi ambalaža za potrebe mlečne, mesne, konditorske, duvanske i farmaceutske industrije. Uspešno poslovanje sve ove godine, i širenje tržišta, dovelo je do potrebe proširenja kapaciteta. Vladina agencija SIEPA podržala je ovu uspešnu firmu i subvencionisla je sa po 5 hiljada eura po svakom novo zaposlenom radniku.

Ideja o programu podrške preduzećima je potekla od Mlađana Dinkića, i prema njegovim rečima ona je namenjena i domaćim proizvođačima, a ne samo inostaranim.

Građevinski radovi na izgradnji dva nova objekta, kao i opremanje istih, koštaće 2.5 miliona eura, a plan je da se sve završi u roku od 3 godine. Ipak, većina radova biće završena tokom ove godine, tako da će Al Pack za otprilike godinu dana povećati broj zaposlenih za još 50.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 10498
Povezane teme

Ujedinjeni regioni Srbije

Mlađan Dinkić

Alpak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.