Komentara: 1
Pregleda: 8305

Aktivnosti tokom Dečje nedelje

05.10.2012. u 19:35h
Izvor: RTV Yueco
Aktivnosti tokom Dečje nedelje

Umetnička recikaža-nakit od otpada

U okviru Dečje nedelje učenici Osnovne škole “Matko Vuković” učestvovali su u nekoliko ekoloških radionica. Imali su priliku da od otpadnog materijala prave nakit i saksije, kao i životinje. U ovakvim radionicama kreativnost dece dolazi do izražaja, a slobodno možemo da kažemo da je i reč o umetničkoj reciklaži.

Aleksandra Anđelković, učenica 8 c je naučila da pravi nakit od papira, plastike, konca i drugog materijala koji može da se reciklira. Kreativne radionice su bile zabavne i kaže da sada zna da otpad može da se iskoristi na nekoliko načina, a ne samo da se baci u kantu.

Učesnici radionice reciklaže kažu da pored toga što se od otpada može napraviti veoma lep nakit, pravili su i druge predmete. Mašta dece je puštena na volju, kažu đaci.

Ideja radionice reciklaže je da se podigne ekološka svest kod dece i da se na praktičan način pokaže kako od otpada može da se pravi nakit ili skulpture. Niži razredi u školi u Malom Bajmoku su od plastičnih flaša i papira pravili pingvine.

Kruna obeležavanja Dečje nedelje je izložba radova i mali talenat šou. Učenici su svojim drugarima pevali, plesali i pokazali šta umeju.

Izreka „ono što je za jednoga otpad, za drugog je blago" nije samo prazna fraza.U našoj zemlji se reciklira svega 10 odsto otpadnog materijala.


Aktivnosti tokom Dečje nedelje

Radionica oslikavanja stakla
U Dom za odrasla lica, Gerontološkog centra otvorena je izložba povodom obeležavanja Sunčane jeseni i Dečije nedelje. Izložba je nastala kao prikaz zajedničkog rada različitih generacija.

U kreativnoj radionici oslikavanja stakla učestvovalo je 20 dece iz Osnovne škole “Grof Sečenji Ištvan”. Treću godinu za redom deca od korisnika Doma za odrasle imaju priliku da nauče neku veštinu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8305
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.