• Pregleda: 4491

Aktivnosti Pokreta socijalista povodom Svetskog dana deteta

Saopštenje Aktiva žena Gro Pokreta socijalista u Subotici prenosimo u celosti.
Aktivnosti Pokreta socijalista povodom Svetskog dana deteta

Povodom Svetskog dana deteta, Aktiv žena Gro Pokreta socijalista, uz podršku predsednika Aleksandra Vulina, koji poseban značaj u svom radu,daje naročito na teritoriji Grada Subotica, odlučile smo da posebno obeležimo ovaj dan.

Međunarodni dan deteta je ustanovljen 1954.godine, Poveljom Ujedinjenih nacija i ratifikovan od strane 193 zemlje u svetu. Obeležava se 20.11. Poveljom se garantuju osnovna prava deteta, kao i pravo dece da budu zaštićena od svih vrsta diskriminicije, što je za ovo Udruženje, koje brine o deci sa smetnjama u psiho-fizičkom razvoju veoma bitno.

Iz tih razloga smo smatrale da je neophodno da ovim putem pomognemo deci da obeleže svoj dan.

U saradnji sa Dečijim pozorištem Subotica održana je interaktivna predstava Ružno pače a nakon toga radionica za decu. Takođe su od strane Pokreta socijalista , prebačena određena sredstva na račun ovog udruženja, kako bi mogli da nabave osnovna sredstva za rad. 

U programu Aktiva žena Pokreta socijalista, Gro Subotica, želimo da naglasimo, da ovo nije jedina akcija koju smo planirali, već da ćemo nastaviti sa daljom saradnjom sa ovim plemenitim udruženjem i pokušati da im pomognemo kada god za to budemo imali mogućnosti.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Pokret socijalista (PS)

povezane teme

16
GRADJANKA Odgovori
Teška socijala... Bože pomozi nam!
Vesko Odgovori
Pojacana aktivnost vasih clanova, sada slikanje sa decom i reklamiranje, umesto da bolje
pazite kakvi se zakoni izglasavju u vezi decije i socijalne zastite. Jako "velik" deciji dodatak!
moja Odgovori
Kojeg udruženja ? Genijalni ekipa tužna i veoma ograničena prepisali deo sa viki pedja alu ni onda ne mogu pristojno saopštenje da sastave , smehoteka ovi iz unije žena sns bar toliko mučena znaju
Socijalista Odgovori
"Gospodo",vi sto pritiskate crveni taster,posetite Udruzenje i porazgovarajte sa ljudima koji tamo volontiraju,poslusajte tu decu,pomozite,barem svojim dokaskom. Nemojte samo iz fotelja nipodastavati bilo ciji rad. Toj deci je dovoljna i paznja. Nije bitno da li je to uradila neka partija,bitno je da se neko seti i dodje kod njih. Ako ne znate kako da im pomognete,pitajte ih. Dovoljno je i da im dodjete u posetu,uzmete jedno dete u krilo i prigrlite ga. Posto ne ustajete od stola sa racunarom,evo gde se nalaze, Udruzenje Zajedno je prekp puta dispanzera u igraonici Abrakadabra. Ako osetite neku emociju,onda za racunar i pisite,pritiskajte zeleno,crveno...ali nesto uradite!!!
ruža Odgovori
Dame fali vam samo cvet u kosi......
Gandalf sivi Odgovori
Lepo.... jos da nije stranacki... Ali dobro, zivimo u takvom drustvu.
lunja Odgovori
Prvi put čujem da je zakonom o finansiranju stranaka ili bilo kojim zakonom dozvoljeno da stranka finansira neko udruženje.Da ,slažem se sa @socijalistom bilo bi dobro da svi koji imaju volje i vremena posvete pažnju jedni drugima a naročito onima kojima je pomoć potrebana ali SVAKI dan ,u kontinuitetu a ne samo zarad slikanja.Može to i bez slikanja(još je bolji osećaj).
Oliver Odgovori
Sad su se setile dobrotvorke, par meseci pred izbore. Sramotno!!!
Oko sokolovo Odgovori
@Socijalista

"Toj deci je dovoljna i paznja"
"Dovoljno je i da im dodjete u posetu,uzmete jedno dete u krilo i prigrlite ga."

Pažnja i grljenje se ne mažu na hleb. Od njih se čak ni hleb ne može kupiti. Razmislite svojom glavom pre nego što odvalite glupost indoktrinisanu partijskom poslušnošću. Znam mnogo njih u strankama koji su tamo samo zato što su im OBEĆALI zaposlenje. Aktivni su na bezbroj načina, dakle obavljaju RAD ali bez NAKNADE (plate). Rade, gladuju, nadaju se boljem sutra i dive se onima iznad koji tuđe plodove rada uživaju po upravnim odborima, nadzornim odborima, komisijama, organima, službama, javnim preduzećima... čak primaju po više plata za više radnih mesta. Običnom narodu nude "pažnju" i "grljenje" i kažu da im je to DOVOLJNO. Ispravite me ako sam celu stvar pogrešno razumeo. Mada čisto sumnjam da jesam.
JUL JE KUL Odgovori
Uslov da uđete u ovu partiju je da ste pre toga promenili nekoliko partija, i automaski postajete HUMANISTA i DOBROTVOR.
Pravdoljub .. Odgovori
Molim Vas poštovani socijalisti, objasnite narodu. Što zloupotrebljavate decu u svojim prljavim političkim kampanjama. Gde ste svo ono vreme kada gradska uprava kasni sa isplatom materinskog dodatka pod izgovorom da se nema novca jer eto gradonačelnik i milimir su nešto morali da plate što je ispalo neplanski. Sve Vas narod pamti itekako pamti, sve ovo od demokrata do dana današnjeg. I nemojte misliti da narod nevidi i nepamti. Sramite se svojih lažnih i licemernih osmeha.
bisni Odgovori
Zloupotreba dece u politikanstske svrhe. Može li niže? Može.Ova vlast nas u to svakodnevno uverava.
Subotica Odgovori
Političkim strankama je po Zakonu o finansiranju, izričito zabranjeno da finansiraju, poklanjaju novčana sredstva, ali pošto je Vama sve dozvoljeno, kontrole neće biti.
Socijalista Odgovori
"oko sokolovo" gresis, mnogo treba toj deci,ali im i malo paznje znaci. Svakodnevno treba biti human,a ne sve sto neka partija uradi lupati crveni taster. Nemam ja veze sa partijom,ali mi smetaju gluposti koje se ovde iznose. Svi imamo svest,ali i savest!!!
nikica Odgovori
Sve što nosi naziv " pokret" karakteristično je za neko predratno vreme, jer treba u takvoj situaciji po svaku cenu mobilizirati svoj narod u odlučnoj borbi za očuvanje države i svojih fotelja. No,sve se to samo mesec dana posle toga rasprši kao sapunica na vetru. O čemu se ovde radi ? Jednostavno, ovi ni sami ne znaju što rade, promenili su najmanje tri stranke, dobili radna mesta u firmama, koje greju Suboticu( toplovodne i gasne cevi su pod njihovom kontrolom) i sada je jasno svima da iz građani Subotice ne simpatišu, jer će opet neopradano poskupeti, po njihovom predlogu,cene gasa i grejanja u stanovima,kućama. No, sami smo krivi,jer niko još nije smislio način da se rešimo svih tih nameta u situaciji kad jedva preživljavamo. Vidi se da su ovi iz SNS-a odradili odličan posao,jer nemaju veze sa tom bolnom temom pošto je sve u rukama njihovog koalicionog partnera, a ovo će najnovije poskupljenje cene grejanja, već na samom početku grejne sezone izazvaće pravi haos među građanima Subotice,koji imaju radijatore u svom stambenom prostoru. Ovi iz Socijalističke partije Srbije Subotica treba da su srećni što nemaju veze sa tom ekipom "preletača", koji su otišli u "Pokret " u Subotici, jer bi im oni samo doneli probleme i dobro je što su u Gradskom odboru SPS-e Subotica ostale uglavnom mlade,stručne i poslovno neokaljane osobe. I verujem da vreme radi za njih, to je sigurno ....... Nisam njihov član,ali su mi simpatični i juče mi reče njihov vodeći čovek na Prozivci: u poslednjihe nekoliko meseci u SPS je stiglo preko 370 novih članova, a svaki dan se taj broj povećava i sve su to uglavnom mlade i školovane osobe iz Subotice i prigradskih mesta.
Navijac Odgovori
370??? HAHAAAAAHAAA Toliko ih nema ukupno u Subotici hahahaaaa
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.