• Pregleda: 3867

Aktivisti omladinske organizacije "VIFO" donirali Kolevki igračke, odeću, obuću i knjige

Aktivisti Vojvođanskog omladinskog foruma (VIFO) posetili su danas Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" u okviru prvog dela humanitarne akcije u kojoj su prikupili veliku količinu očuvanih igrački, odeće, obuće i korisnih knjiga za dečiji uzrast. U drugom delu akcije poslednjeg dana januara održaće se tradicionalna humanitarna žurka, a sav prihod od ulaznica će se donirati ovoj ustanovi.
Aktivisti omladinske organizacije "VIFO" donirali Kolevki igračke, odeću, obuću i knjige

Vojvođanski omladinski forum (VIFO) je najstarija i najveća omladinska organizacija u Vojvodini, njihovi osnovni ciljevi su jačanje identiteta vojvođanske mađarske omladine, njihovo uključenje u kulturni i javni život, jačanje građanske kulture, vanškolska edukacija omladine, kao i posticanje omladine na korisno "trošenje" slobodnog vremena.

Donaciju materijalnih potrebština i zabavnih stvari pratiće i godišnja dobrotvorna žurka (31. januar) pod nazivom "Save the kids 2014" koju ova omladina organizuje tradicionalno, po četvrti put, u i sa klubom "Madlen", koji je 3 godine pre ovu manifestaciju organizovao samostalno.

Sva sredstva koja se prikupe tom prilikom biće donirana ustanovi "Kolevka". Prošle godine pored materijalnih donacija, od žurke, koja je takođe održana u januaru, prikupljeno je još oko 100.000 dinara (480 prodatih ulaznica).

Nenad Kozomora, direktor ove ustanove, zahvalio se mladim aktivistima na današnjoj donaciji i dosadašnjoj višegodišnjoj saradnji kroz humanitarne akcije i donacije koje su u svakom smislu značajne za njihove štićenike, a osmeh i sreća na njihovim licima govore sve.

Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" funkcioniše neprekidno, od 0-24 časa. O deci brine 140 zaposlenih, različitih profila od kojih je 80% uključeno u neposredan rad da decom. Među zaposlenima postignut je srećan spoj iskustva i mladosti i zahvaljujući tome deca su besprekorno negovana i zdravstveno zbrinuta.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
mimi Odgovori
Svaka cast! Lepo je kad vidis da dete zablista od srece kad vidi da je dobio neku sitnicu, koliko je malo potrebno izmamiti osmeh na decje lice, ovo treba svaki dan da se gleda! :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.