Komentara: 1
Pregleda: 3972

Aktivisti omladinske organizacije "VIFO" donirali Kolevki igračke, odeću, obuću i knjige

22.01.2014. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Aktivisti Vojvođanskog omladinskog foruma (VIFO) posetili su danas Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" u okviru prvog dela humanitarne akcije u kojoj su prikupili veliku količinu očuvanih igrački, odeće, obuće i korisnih knjiga za dečiji uzrast. U drugom delu akcije poslednjeg dana januara održaće se tradicionalna humanitarna žurka, a sav prihod od ulaznica će se donirati ovoj ustanovi.
Aktivisti omladinske organizacije "VIFO" donirali Kolevki igračke, odeću, obuću i knjige

Vojvođanski omladinski forum (VIFO) je najstarija i najveća omladinska organizacija u Vojvodini, njihovi osnovni ciljevi su jačanje identiteta vojvođanske mađarske omladine, njihovo uključenje u kulturni i javni život, jačanje građanske kulture, vanškolska edukacija omladine, kao i posticanje omladine na korisno "trošenje" slobodnog vremena.

Donaciju materijalnih potrebština i zabavnih stvari pratiće i godišnja dobrotvorna žurka (31. januar) pod nazivom "Save the kids 2014" koju ova omladina organizuje tradicionalno, po četvrti put, u i sa klubom "Madlen", koji je 3 godine pre ovu manifestaciju organizovao samostalno.

Sva sredstva koja se prikupe tom prilikom biće donirana ustanovi "Kolevka". Prošle godine pored materijalnih donacija, od žurke, koja je takođe održana u januaru, prikupljeno je još oko 100.000 dinara (480 prodatih ulaznica).

Nenad Kozomora, direktor ove ustanove, zahvalio se mladim aktivistima na današnjoj donaciji i dosadašnjoj višegodišnjoj saradnji kroz humanitarne akcije i donacije koje su u svakom smislu značajne za njihove štićenike, a osmeh i sreća na njihovim licima govore sve.

Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" funkcioniše neprekidno, od 0-24 časa. O deci brine 140 zaposlenih, različitih profila od kojih je 80% uključeno u neposredan rad da decom. Među zaposlenima postignut je srećan spoj iskustva i mladosti i zahvaljujući tome deca su besprekorno negovana i zdravstveno zbrinuta.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3972
Povezano dešavanje
Povezane teme
Humanitarna akcija dom za decu ometenu u razvoju kolevka donacija kolevka humanitarna akcija kolevka
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.