Komentara: 0
Pregleda: 3238

"Ako reskiraš treba da se testiraš"

16.03.2012. u 15:45h
Izvor: RTV Yueco
"Ako reskiraš treba da se testiraš"

U ponedeljak će se na Trgu organizivati akcija povodom predstavljanja nove strategije borbe protiv HIV-a Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja, organizacije Stav plus, kao i mnogih drugih partnerskih organizacija. Cilj da se građani upoznaju sa novom strategijom koja podrazumeva mnogo detaljniji rad sa osobama koje žive sa HIV-om, kao i podizanje svesti kod mladih o ovoj bolesti.

Strategija ubraja sve činioce, počevši od osetljivih grupa, osoba koje žive sa HIV-om, uključenost medija, instuticija, nevladinih organizacija i lokalnih samouprava, a sve u cilju podizanja svesti u vezi sa prevencijom HIV-a, kao i unapređenja života osoba koje žive sa tim virosom.

U cilju podizanja svesti, u dečijem dispanzeru postoji savetovalište za srednjoškolce u kom se organizuju određeni seminari, gde se akcenat stavlja na reproduktivno zdravlje mladih.

Povodom predstavljanja nove strategije u ponedeljak će sve organizacije koje učestvuju u istoj, održati prezentaciju na Trgu, gde će građani biti upoznati sa detaljima. Od ponedeljeka će se takođe organizovati besplatno testiranja na HIV, kako u Domu zdravlja, tako i u studentskoj ambulanti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3238
Povezane teme

sida

hiv

hiv testiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.