Komentara: 7
Pregleda: 10069

Akcija uređenja Kelebijske šume

01.09.2016. u 16:58h
Izvor: TV Subotica
U okviru projekta „Otpad je briga svih nas“, koji realizuje Udruženje Terra’s, juče je organizovana akcija uređenja Kelebijske šume. Tom prilikom sakupljena su 32 džaka sa oko 3,5 kubika otpada i 3 džaka plastike i PET ambalaže.
Akcija uređenja Kelebijske šume

Pre godinu dana, sa lokacije koja je juče uređivana, radnici Javnog preduzeća „Vojvodinašume“, koji gazduju ovim dobrom,  uklonili su divlju deponiju. Međutim, zbog bahatog i neodgovornog ponašanja pojedinaca, koji kućno smeće i razne vrste otpada ne odlažu tamo gde bi trebalo, nego gde im je najzgodnije, ne mareći pritom za životnu sredinu, divlja deponija je opet nikla. Iako se ovakve akcije poslednjih godina često organizuju, svest o značaju zaštite i očuvanja okoline u kojoj živimo, čini se, nije doživela značajniji napredak.

Smeća je sve više, a ekološke svesti i savesti sve manje. Iz „Vojvodinašuma“, koje su obezbedile vozilo i ljudstvo za akciju, apeluju na građane da u prirodi uživaju i u njoj ostave  samo tragove svojih stopa, jer jedino ličnim angažovanjem i disciplinom možemo da doprinesemo da slika poput ove iz Kelebijske šume više ne bude.

Projekat „Otpad je briga svih nas“, čija realizacija je počela pre pet meseci, finansira se sredstvima koja su obezbeđena preko javnih radova na osnovu konkursa koji je raspisao Grad, a osim uređenja pojedinih lokaliteta, podrazumeva i prikupljanje podataka o količini i vrsti ambalažnog otpada u domaćinstvima.

Do oktobra su u okviru projekta planirane još tri akcije: ponovo u Kelebijskoj šumi, oko jezera Kudeljara u Bajmoku i oko tzv. Žedničkog kanala. Prikupljeni otpad otkupljuje Eco Fenix B Team, a sredstva će, po okončanju projekta, biti uplaćena u humanitarne svrhe.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 10069
Povezane teme

Kelebija

kelebijska šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.