Komentara: 0
Pregleda: 975

Akcija promocije odbojke "Ostavi mobilni i uzmi loptu" u subotu na Prozivci i Kertvarošu

01.10.2020. u 09:51h
Izvor: Subotica.com
Ženski odbojkaški klub "Subotica" u subotu organizuje drugu akciju "Ostavi mobilni i uzmi loptu". Prethodni sportski susret, održan u junu, privukao je veliki broj devojčica koje su bile u prilici da se upoznaju sa odbojkom i kako funkcioniše ovaj klub. Novo druženje je u subotu na Kertvarošu i Prozivci.
Akcija promocije odbojke "Ostavi mobilni i uzmi loptu" u subotu na Prozivci i Kertvarošu

Na prvom serijalu otvorenom treningu odbojke, održanim u mesecu junu na terenima u Kertvarošu, na Prozivci i Paliću okupio se veliki broj devojčice koje su mogle da se iz prve ruke pobliže upoznaju šta nudi ovaj sport, kako je organizovan ovaj rad i treninzi, kao i šta sve mogu da očekuju ako se odluče da pokušaju.

Po rečima Nataše Jančikin, predsednice ŽOK "Subotica" i jedne od trenera u Klubu, većina  devojčica koje su došle i učestvovale u akciji nastavile su da treniraju odbojku, što se pokazalo kao pravi način da se devojčice upoznaju sa ovim sportom.

- Nakon ove uspešne akcije u junu odlučili smo da istu ponovimo Prošle nedelje održali smo otvoreni treningu u Novom Žedniku na kojem je prisustvovalo petanestak devojčica koje su izrazile da bliže upoznaju sam sport, ali i saznaju kako mogu da se priključe - objašnjava Jančikin. - U sklopu akcije već ovog vikenda, u subotu, imaćemo dva otvorena treninga i to prepodne od 11 do 12 časova na terenima kod Nirvane (Kertvaroš) i poslepodne na odbojkaškim terenima na Prozivci od 17 do 18 časova.

ŽOK "Subotica" poziva sve zainteresovane devojčice od 7 do 17 godina, i njihove roditelje, da dođu i urade sa njma trening i upoznaju se sa ovim prelepim sportom. Trening je besplatan i ne treba nikakava prijava, dovoljno je da se pojavite u opremi za trening.

- Usled pandemije primetili smo da je svest ljudi o značaju fizičkih aktivnosti porasla. Veliki broj dece se upisalo od septembra na sport, što mislim da je odlično. I roditelji su dodatno uvideli kako je fizička aktivnost dece bitna za razvoj - predočava Jančikin i dodaje da je u toku  upis, a da je ostalo još malo slobodnih mesta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 4 dana
Komentara: 0
Pregleda: 975
Povezane teme
ženski odbojkaški klub subotica nataša jančikin
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.