• Pregleda: 2808

Akcija poklanjanja knjiga Gradskoj biblioteci

U okviru proslave 125. godina postojanja Gradske biblioteke, ova kulturna ustanova se ove godine po prvi put uključila u Međunarodni projekat obeležavanja Dana poklanjanja knjiga koji se obeležava 14. februara, čime će i zvanično biti otvoren niz programa i manifestacija u obeležavanju velikog jubileja za ovu ustanovu kulture.
Akcija poklanjanja knjiga Gradskoj biblioteci

Pod sloganom „Biblioteci s ljubavlju“, iz Gradske biblioteke uputili su poziv svim našim sugrađanima da se priključe ovom projektu, i u periodu od 9. do 14. februara poklone knjige biblioteci, kao centralnom i najstarijem mestu baštinjenja i razmene duhovne kulture u gradu.

Na Dečijem odeljenju biblioteke tokom šest dana, radnim danima od 07:30 do 19:30, i subotom od 07:30 do 13 sati građani će moći da poklone svoje stare knjige, ili nove knjige za koje misle da mogu da budu interesantne svima koji vreme vole da provode u čitanju zanimljivih izdanja.

Izvor: RTV City

povezane teme

5
Mara Odgovori
novi biser iz biblioteke
lokalpartiota Odgovori
Dobar dan.
Pod sloganom „Biblioteci s ljubavlju“, iz Gradske biblioteke uputili su poziv svim našim sugrađanima da se priključe ovom projektu, i u periodu od 9. do 14. februara poklone knjige biblioteci, kao centralnom i najstarijem mestu baštinjenja i razmene duhovne kulture u gradu.

Dali iko zna da je taj objekat ustvari bila kockarnica.....???? " najstarijem mestu baštinjenja i razmene duhovne kulture u gradu."
oprem dobro Odgovori
Ne nedam biblioteci ni lista. Zašto ? Zato što je masa knjiga završila proteklih godina na buvljaku .Kako? Tako što je jedan deo ukraden a jedan deo prodavan od same biblioteke za 50 dinara.
Kako znam ,pa tako što sam lično otišao do milicije pre par godina da prijavim ogromnu količinu knjiga sa pečatom biblioteke koju su prodavali na zemlji u samom buvljaku.
I naravno tražio sam posle objašnjenje gde mi je rečeno da je legalno kupljeno. Pa sad vi gledajte ,zašto da im damo Jednostavno ne dam dok god je takva situacija. Radije ću nekoj školskoj biblioteci pokloniti ako sam u mogućnosti.
Liliputin Odgovori
@lokalpatriota,
Dali (Salvator?), Trebao si videti ovu biblioteku iznutra. Ima mnogo knjiga o srpskoj gramatici. Naši stari sugrađani su od kockarnice napravile ustanovu za dobrobit svih nas. A novi sugrađani, da se lepo izrazim, od kulturnog grada žele napraviti kupleraj. Smrad i galama tkz. kafića ne može zameniti tišinu i miris knjiga. Ali ti ne zameram. Ti to ne možeš razumeti. Inače i ja tebi želim dobar dan.
33 Odgovori
Posedujem vecu kolicinu starih i vrednih knjiga , pomisao da ih ustupim gradskoj biblioteci me drzi duze vreme ali me sprecava to sto ce mnoge zavrsiti u privatnim kolekcijama ili na buvljaku , kao sto je naveo nas sugradjanin , izgubili su kredibilitet , ine samo biblioteka nego i gradski muzej , trebalo bi napraviti sistem da se ima uvid u donacije i njihovo brojno stanje da bi se steklo poverenje u te institucije , depoe drze strogo pod kljucem bez mogucnosti uvida u stanje i spiskova imovine kao da su to licni trezori rukovodecih garnitura a ne imovina od opsteg dobra , sve je to tamo javasluk i grabez , Strasno
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.