Komentara: 0
Pregleda: 1733

Akcija kontrole zdravlja sutra u MZ Dudova šuma

28.09.2018. u 12:23h
Izvor: Subotica.com
Povodom Svetskog dana srca, koji se ove godine obeležava pod sloganom "Obećavam da... za moje srce, za tvoje srce, za sva naša srca", Opšta bolnica Subotica organizovaće akciju kontrole zdravlja sutra, 29. septembra, u Mesnoj zajednici Dudova šuma (Braće Jugovića 17), u periodu od 9 do 13 časova.
Akcija kontrole zdravlja sutra u MZ Dudova šuma

Opšta bolnica Subotica obeležiće ovaj značajan datum akcijom koja će obuhvatiti fizikalne preglede od strane kardiologa, merenje krvnog pritiska, EKG i merenje šećera u krvi, a sugrađani će imati priliku i da prisustvuju posebnom vidu prezentacije i edukacije o tome kako se obavlja kardiopulmonalna reanimacija na terenu, odnosno "oživljavanje" životno ugroženih pacijenata.

- U Srbiji je svaki drugi smrtni ishod posledica bolesti srca i krvnih sudova, a na teritoriji Severnobačkog okruga u toku prošle godine od posledica ove bolesti umrlo je 1.450 osoba, 619 muškog i 831 ženskog pola - navodi se u saopštenju Opšte bolnice Subotica.

Bolesti srca i krvotoka su već decenijama unazad vodeći uzrok obolevanja, radne nesposobnosti, izostajanja sa posla i prevremene smrtnosti (pre 65. godine života). Svake godine u svetu od ove bolesti umre oko 17,5 miliona ljudi, a procenjuje se da će do 2030. godine taj broj porasti na 23 miliona.

- Evropsko udruženje kardiologa je kao svoj cilj zacrtalo da nijedno novorođeno dete u trećem milenijumu ne umre i ne oboli od kardiovaskularnih bolesti pre 65. godine života. Tom cilju apsolutno je posvećena Opšta bolnica Subotica, koja je sa svojim timom kardiologa i dr sci med Slobodanom Puškarom na čelu, značajno unapredila usluge iz oblasti kardiologije - dodaje se u saopštenju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1733
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

mz dudova šuma

kontrola zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.