Komentara: 3
Pregleda: 2252
Video
Foto

Akcija dobrovoljnog davanja krvi - Zoltan po 50. put donirao dragocenu tečnost

13.02.2024. u 08:25h
Izvor: Subotica.com
U okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi koja je juče održana u prostorijama Crvenog krsta, Zoltan Nađ Torma je dao krv po 50. put. Akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je u saradnji Crvenog krsta Subotice i Udruženja pčelara "Pčela", od koga je svaki dobrovoljni davalac dobio teglicu meda.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi - Zoltan po 50. put donirao dragocenu tečnost

Na jučerašnjoj akciji prikupljanja dragocene tečnosti, svojim primerom istakao je Zoltan Nađ Torma, koji je baš na ovoj akciji jubilarni, 50. put donirao krv. Da bude human, naučio je na primeru svoje majke.

 - Krv dajem najviše iz humanih razloga. Na taj način pomažemo drugim osobama, kojima je krv neophodna, ali i sebi, jer nam se na taj način organizam obnavlja. Kao mali išao sam sa svojom majkom, kad je ona davala krv. Danas više ne daje, ali ja sam nastavio. Ne treba se bojati igle, to je samo trenutak. Svako ko je zdrav, treba da dođe, da da krv, jet to nekome znači život, a treba da se pomažemo - objašnjava on. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi - Zoltan po 50. put donirao dragocenu tečnost

Akcija je organizovana u saradnji Crvenog krsta Subotice i Udruženja pčelara "Pčela", koje već dugi niz godina pokazuje humanitarni karakter, pružajući podršku akcijama dobrovoljnog davanja krvi. 

 - Poslednjih nekoliko godina organizuejmo akciju "Medeni doručak" prilikom dobrovoljnog davanja krvi, odnosno organizujemo medeni obrok za sve dobrovoljne davaoce. Ovog puta smo tu akciju dodatno obogatili tako što smo za svakog davaoca obezbedili teglicu meda. Ovo je dobar način da promovišemo zdravlje i zdrav način ishrane - objašnajva Dragoljub Matić, predsednik Udruženja pčelara "Pčela" ističući da je plan da se ovakve akcije nastave i dalje - Planiramo da akciju ponovimo u septembru, a do tada će i tokom godine ići akcija "Medeni doručak".

Akcija dobrovoljnog davanja krvi - Zoltan po 50. put donirao dragocenu tečnost

Cilj ove akcije je da se naši sugrađani još jednom podsete koliko je značajno da budu humani, odnosno da naših nekoliko minuta može značiti nečiji ceo život. 

 - Cilj akcije je da prikupimo dovoljno jedinica krvi koje će obezbediti nesmetano funkcionisanje zdravstvenog sistema. To podrazumeva da kontinirano u saradnji sa transfuziologijom OB Subotica održavaju akcije na terenu ali i na odeljenju transfuzije svakog radnog dana od 7 do 10 časova. Samim svojim dolaskom ljudi pokazuju da brinu pre svega za svoje zdravlje, ali i za zdravlje drugih, jer je nekome ta jedinica krvi koju vi donirate, od vitalnog značaja. Uz to, Udruženje pčelara "Pčela", koje je već mnogo puta pokazalo humanost na delu, podržalo je akciju, obezbedivši poklone svima davaocima, u vidu tetglice meda, teglice zdravlja - kaže Nevena Lukić,  saradnik u Crvenom krstu Subotice

Akcija dobrovoljnog davanja krvi - Zoltan po 50. put donirao dragocenu tečnost

Izvor: Subotica.com
Akcija doniranja krvi u saradnji sa Udruženjem pčelara "Pčela" Akcija doniranja krvi u saradnji sa Udruženjem pčelara "Pčela" Akcija doniranja krvi u saradnji sa Udruženjem pčelara "Pčela" Akcija doniranja krvi u saradnji sa Udruženjem pčelara "Pčela" Akcija doniranja krvi u saradnji sa Udruženjem pčelara "Pčela" Akcija doniranja krvi u saradnji sa Udruženjem pčelara "Pčela" Akcija doniranja krvi u saradnji sa Udruženjem pčelara "Pčela" Akcija doniranja krvi u saradnji sa Udruženjem pčelara "Pčela"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 4 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 2252
Povezane teme

crveni krst

crveni krst subotica

Udruženja pčelara "Pčela"

nevena lukić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.