Komentara: 0
Pregleda: 3403

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

04.06.2012. u 23:54h
Izvor: SuMedija
Crveni krst Subotice tradicionalno tokom juna meseca organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom„ Humana subota". Akcija se planira za 9. jun (subota) 2012. godine na Paliću (Velika terasa) u vremenu od 8 do 11 časova.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Na dan akcije uz prikaz knjižžice dobrovoljnog davaoca obezbeđen je– besplatan prevoz autobuskom linijom broj 6 od 07,00 do 14,00 časova.

U saradnji sa centrom za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti sa polivalentnom patronažžnom služžbom vrššiće se merenje holesterola u krvi, triglicerida, ššećera u krvi, telesne težžine, krvni pritisak i savetovanje.

U 11,00 časova počinje ručak za dobrovoljne davaoce krvi i članove njihovih porodica. Organizovana je besplatna poseta Zoo vrtu, sa potvrdom koja se daje nakon davanja krvi za davaoce i njihovu decu do 12 godina starosti.

Slogan akcije je: „TVOJIH PET MINUTA …NEČIJI CEO ŽŽIVOT!!!"

Ova akcija je od izuzetnog značaja za naššu sredinu obzirom da je u letnjem periodu stalna nestašica ove dragocene tečnosti što možže da ugrozi ukupne planirane operativne intervencije, stoga je važžan uspeh ove akcije i odaziv što većeg broja sugrađana koji činom dobrovoljnog davanja krvi ispoljavalju visok stepen humanosti.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3403
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

crveni krst

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.