Komentara: 0
Pregleda: 2135
Video

Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humana subota" na Velikoj terasi

10.06.2021. u 11:41h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi Crvenog krsta Subotice, pod nazivom "Humana subota", održaće se u subotu, 12. juna, na Velikoj terasi na Paliću, od 9 do 13 časova. Akcija će se sprovesti u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humana subota" na Velikoj terasi

Slogan ovogodišnje akcije je "Daj krv. Neka sva srca kucaju", a svojim angažmanom podržaće je i Zavod za javno zdravlje Subotica i Centar za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti, pružajući svim zainteresovanim građanima besplatne zdravstvene preglede, kao što su određivanje indeksa telesne mase, merenje visine i telesne težine, metaboličke starosti organizma, merenje ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu kod pušača, te holesterola, triglicerida, šećera u krvi i krvnog pritiska.

Za sve dobrovoljne davaoce krvi i članove njihovih porodica u 10 časova služiće se tradicionalni ručak, vojnički pasulj, a dobrovoljnim davaocima obezbeđen je i zahvalni doručak uz, sada već, tradicionalnu podršku Udruženja pčelara "Pčela", od 9 do 10 časova.

Na dan akcije, uz prikaz knjižice dobrovoljnog davaoca, JP "Subotica-trans" omogućiće građanima da se besplatno voze gradskom autobuskom linijom br. 6, u periodu od 8 do 15 časova. Za dobrovoljne davaoce krvi postoji mogućnost i vožnje katamaranom.

Po rečima Ilije Đukanovića, člana Gradskog veća, akcije dobrovoljnog davalaštva krvi su od opšteg interesa a Grad je za njihovo sprovođenje iz budžeta izdvojio 1,7 miliona dinara. Do kraja godine planira se da ih bude još oko 20.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2135
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

akcija davanja krvi

crveni krst

humana subota

transfuziologija opšta bolnica

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.