Komentara: 15
Pregleda: 7895

Agrokombinat prodat Matijeviću

18.01.2012. u 14:14h
Izvor: SuMedija
Agrokombinat prodat Matijeviću

Po početnoj ceni od 763.828.412 dinara, jutros je u Privrednom sudu prodat AD „Agrokombinat“, odnosno preostalih 1.280 hektara zemlje, tri ekonomije i nešto zastarele mehanizacije, a kupac je Industrija mesa „Matijević“ iz Novog Sada, čiji je zastupnik, Zoran Matijević, prvi prihvatio najnižu početnu cenu. Na licitaciji je učestvovala još i kragujevačka firma „Agromarket“, ali njen predstavnik nije ulazio u trku sa prvim ponuđačem.

U IM „Matijević“ su izrazili zadovoljstvo što su kupili ono što je ostalo od „Agrokombinata“ i istakli su da će zadržati preostalih dvadesetak radnika.

- Zemljište će biti pripojeno bajmočkoj „Ravnici“ koja je takođe u našem vlasništvu i od sledeće sezone počećemo sa setvom rataskih kultura. Ova cena je u ovom trenutku plafon, jer gubimo ovu godinu – rekao je Zoran Matijević, čija firma sada u svom posedu ima oko 5.000 hektara zemlje u subotičkom ataru, kao i farme svinja u Mikićevu i Bajmoku.

Ipak, akcionari „Agrokombinata“ smatraju da je prodaja nameštena i da je realna cena bar za 2,5 miliona evra veća.

- Licitacija je trajala svega nekoliko minuta, pa je jasno da je ovo bilo sve ranije dogovoreno. Pesimisti smo po pitanju prava akcionara, jer su nagomilane obaveze ogromne i sigurno će nama, koji smo podizali „Agrokombinat“ i radili decenijama u njemu ostati samo mrvice – rekao je Josip Ivanković iz Udruženja akcionara.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 7895
Povezane teme

industrija mesa matijević

agrokombinat subotica

prodaja agrokombinata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.