• Pregleda: 7224

Agrokombinat prodat Matijeviću

Agrokombinat prodat Matijeviću

Po početnoj ceni od 763.828.412 dinara, jutros je u Privrednom sudu prodat AD „Agrokombinat“, odnosno preostalih 1.280 hektara zemlje, tri ekonomije i nešto zastarele mehanizacije, a kupac je Industrija mesa „Matijević“ iz Novog Sada, čiji je zastupnik, Zoran Matijević, prvi prihvatio najnižu početnu cenu. Na licitaciji je učestvovala još i kragujevačka firma „Agromarket“, ali njen predstavnik nije ulazio u trku sa prvim ponuđačem.

U IM „Matijević“ su izrazili zadovoljstvo što su kupili ono što je ostalo od „Agrokombinata“ i istakli su da će zadržati preostalih dvadesetak radnika.

- Zemljište će biti pripojeno bajmočkoj „Ravnici“ koja je takođe u našem vlasništvu i od sledeće sezone počećemo sa setvom rataskih kultura. Ova cena je u ovom trenutku plafon, jer gubimo ovu godinu – rekao je Zoran Matijević, čija firma sada u svom posedu ima oko 5.000 hektara zemlje u subotičkom ataru, kao i farme svinja u Mikićevu i Bajmoku.

Ipak, akcionari „Agrokombinata“ smatraju da je prodaja nameštena i da je realna cena bar za 2,5 miliona evra veća.

- Licitacija je trajala svega nekoliko minuta, pa je jasno da je ovo bilo sve ranije dogovoreno. Pesimisti smo po pitanju prava akcionara, jer su nagomilane obaveze ogromne i sigurno će nama, koji smo podizali „Agrokombinat“ i radili decenijama u njemu ostati samo mrvice – rekao je Josip Ivanković iz Udruženja akcionara.

Izvor: SuMedija

povezane teme

15
S Odgovori
Ovo se znalo.Eto sta radi banda demokratska od drzave.
Nikola Odgovori
Ovaj drugi iz firme Agromarket je došao i nije nijednu ponudu dao?
Branislav Odgovori
Naravno kao i sve mutne radnje sve se to resi pre same licitacije.E tesko narodu ako se ovo ovako nastavi!Narod i ovako vec neko vreme preživljava ali tesko.A vladajuce stranke to jest celnici samo gledaju ko ce kome sta namestit da dobro zgrne lovu!
dalibor Odgovori
Sve je jasno samo me čudi sto su dali toliko para.poznato je da se od kad je privatizacija kod nas upropastene firme kupe za bagatelu!nebo me cudilo da je neki suvlasnik matijevića neko iz vladajuce koalivije.
Siniša Odgovori
Interesantno takva firma sa toliko zemlje i zainteresovano čak dva potencijalna kupca.price za malu decu,prodato je to vec prije licitacije1
Lenin Odgovori
Како би то глупо изгледало да је само Матијевић дош'о на лицитацију?!(као 'вако није)Бивши Милошевићеви пулени!(сада Тадићеви).
sanela Odgovori
Tuga......sta reci na ovo, ovo je jako tuzno dokle cemo trpeti ovu prokletu demokratiju na celu sa DS!!
BAĆO Odgovori
Gde si sada bojana i onaj drugi?
Pa i grad i industriju u gradu ste nam uništili. I vi još kažete bravo!
Bitanga Odgovori
Šta se bunite?Kupuje onaj ko ima novaca.Matijević je bio vredan i sposoban pa ih je zaradio.I lepo se okitio godinom 1992.u svom grbu,sebi na diku i čast.Jer te slavne godine kad je procvetala demokratija procvetao je i Matijević.
voyager Odgovori
Nije me sramota sto imamo ovakve politicare kriminalce, vec me je sramota sto pripadam gradjanima Srbije koji i pored svega sto im se radi sede kod kuce umesto da se dignu i isteraju na ulicu ove sto su sa ulice (i iz inostranstva) zaposeli vlast. I oni su svojevremeno odnegde nabavili kalasnjikove, zar ne? Trebalo im je za Narodnu banki, . . .
Sting Odgovori
sramota je ovo, sramota ...
udruzenje SPAS Subotica Odgovori
Odlican posao ....osim sto je dokazano kako je Matijevic ``uzdigao`` Bajmok ....za Agrokombinat smo piodneli krivicne prijave....Specijalni tuzilac ce bas imati ``skoncentrisan ``posao a mi ce mo se potruditi da ga i uradi...
Max Odgovori
Ne znam da li je neko primetio,ali nema zutih papagaja na ovoj vesti da pevaju i ponavljaju bravo,jupii,toooo,samo napred itd.Pitam se gde li su?Mozda imaju eksurziju na bazenu?
Spasic Marko Odgovori
Bezdanac Odgovori
Tooo,Jupiiii Bravoooooo
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.