Komentara: 7
Pregleda: 2583

Advokati danas o prekidu štrajka

16.01.2015. u 17:29h
Izvor: Radio Subotica
Advokati danas odlučuju da li će prekinuti protest koji traje već četiri meseca. Stručni timovi Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde usaglasili su izmene Zakona o javnom beležništvu, prometu nepokretnosti, vanpraničnom postupku i nasleđivanju kao i o naplati paušalnog poreza.
Advokati danas o prekidu štrajka

Prvo je održana advokatska konferecija, a velika sala Doma sindikata bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Iz Subotice je za Beograda optišao jedan autobus sa advokatima koji su želeli da prisustvuju ovoj konferenciji. Nakon toga, predvidjene su sednice Skupštine Advokatske komore Srbije i Upravnog odbora ove komere, a svi skupovi su zatvoreni za javnost.

Rezultati današnjeg okupljanja advokata biće saopšteni na konferenciji za novinare.

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Djordjević je ranije rekao da se očekuje da će biti doneta uslovna odluka o prekidu protesta, što znači da bi advokati mogli da počnu da rade tek kada Skupština Srbije usvoji izmene zakona, i kada nove zakonske odredbe budu objavljene u Službenom glasniku.

Prema informacijama koje je Radio Subotica dobila od predsednika Advokatske komere Vojvodine Srdjana Sikimića, Konferencija advokata Srbije trajala je pet sati, i nakon iscrpne diskusije u kojoj su se čuli oprečni stavovi, usvojena je preporuka da Skupština advokatske komore Srbije prihvati dogovorene izmene spornih zakona i da se sa obustavom rada prekine kada ih Narodna skupština usvoji. Sikimić je izjavio da je najvažnije da je očuvano jedinstvo advokata u protestu, i da je većina njihovih zahteva usvojena.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2583

Povezane vesti

Povezane teme

advokatska komora Subotica

advokat

advokati

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.