• Pregleda: 4973

Adaptiran peti sprat Gerontološkog centra Subotica

Zamenjen je pod na petom spratu Gerontološkog centra Subotica. Kako na ovom spratu žive stanari koji se kreću uz pomoć pomagala ili invalidskih kolica, ravna i zamenjena pre svega higijenski prihvatljiva podloga bila je prioritet u renoviranju. Za tu namenu je Fond za kapitalna ulaganja APV izdvojio million i trista hiljada dinara.
Adaptiran peti sprat Gerontološkog centra Subotica

Direktor Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine, Nebojša Malenković, rekao je da naši najstariji sugrađani ne smeju da budu zaboravljeni nijednog trenutka zbog doprinosa koji su učinili tokom radnog veka. „Mi danas na određeni način vraćamo sve ono što su ulagali u ovu državu, ovo društvo. Milion i trista hiljada dinara bilo je dovoljno da peti sprat Gerontološkog centra u Subotici učinimo atraktivnim i prihvatljivim za dvadeset i prvi vek. Ovde se nalazi četrdeset i šest starih lica koji su teškom stanju u smislu njihove pokretljivosti i mi smo želeli da na jedan skroman način, kako nam finansije dozvoljavaju, učinimo da boravak ovde bude prihvatljiv”- rekao je Malenković.

On je najavio još jedan značajan projekat za Gerontološki centar Subotica, koji je Fond odobrio. Reč je o ugradnji termoizolacije, kako bi objekti postali energetski efikasni. Novac koji bi se tim putem bude uštedeo moći će da se investira u potrebe korisnika ove Ustanove.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalna pitanja i demografiju, Tomislav Bogunović, pohvalio je poslovanje Gerontološkog centra Subotice koji u Pokrajinskom sekretarijatu smatraju biserom. Objasnio je da je ova Ustanova primer koji se sledi širom zemlje a da su za uspeh zahvalni ljudi koji tu rade na čelu sa direktorom dr Nenadom Ivanišević.

Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, objasnio je da su zahvaljujući Vladi AP Vojvodine i Fondu za kapitalna ulaganja APV peti i šesti sprat pojačane nege dovedeni u stanje da zadovoljavaju sve kriterijume Evropske Unije. „Ideja jeste da zajedno sa Vladom Vojvodine i Fondom za kapitalna ulaganja ceo ovaj objekat dovedemo u funkcionalnije stanje. Očekujemo i da preko konkursa Pokrajinskog Sekretarijata dobijemo sredstva za otvaranje Gerontološkog kluba koji je na teritoriji mesne zajednice Dudova šuma, kao i da obezbedimo neophodnu opremu i renoviranje Doma za negu“- objasnio je Ivanišević.

Peti i šesti sprat Gerontološkog centra Subotica, odnosno doma „Dudova šuma“ renovirani su ove godine iz sredstava dodenjena od Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine i Pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo, socijalna pitanja u demografiju.

Izvor: Gerontološki centar Subotica

povezane teme

21
angelina Odgovori
Samo kad je ON uslikan,zasto ne pokrenuti pitanje da se VRATE stano za penzionere koji su pripadali PIO FONDU, kirija odlazi Gerantoloskom centru koja i nije tako mala, a u njega se nista ne ulaze,ko dobije stan namenjen penzionerima sa niskim primanjima odma mora najmanje da ulozi 1000 eura da bi se osposobilo za normalno stanovanje.Adesavanja koja se desavaju u Gerantoloskom centru najbezazlenija,i i najnormalnija tu je ON sa svojim novinarima.Inace koliko sam upucena Gerantoloski se finansira iz budjeta.Sta je to novo sto je ON izmislio,toplu vodu,pa to je sve u svetu normalno,malo proputuje,dobije devizne dnevnice i eto novine.
vecker Odgovori
Tako rade prave demokrate,
a uzput do otvaranja novog kluba u Dudovoj sumi
bice zavrsen i gradski bazen u komsiluku pa kome se malko pripliva samo se bucne .
angelina Odgovori
Volela bi da se ispita doticnom dir.kako je dosao do diplome dr.koja mu je bila teza,sta je imao od imovine do 2000 g.i sta sad ima,
dr.NO Odgovori
izbori su cudo!
call'me Odgovori
buducnost subotice je u gerontoloskom centru ..hahaha predlazem i trecu zolnai fontanu u dvoristu,uz obavezno odrzavanje sonom kiselinom!
ja Odgovori
AJde sto je Dzej na slici, to jos i mogu da razumem, voli covek da se slika na racun drzavnih para... Ali kakve veze imaju Djendji Selesi i Slavko Parac sa Gerontoloskim?!
Ana Odgovori
Pa vec 2 dana GA nije bilo.
Vule Odgovori
ljubi ga baba
albmsu Odgovori
Dzej je okey
nena Odgovori
Jevrejska zajednica može sačuvati svoje groblje ako ga da na čuvanje Gerontološkom centru.
Ivan Odgovori
pa di si ti kralju, Nenade...
ovi nezahvalnici iz DS ni na listu da te stave, pu j...m ti zivot, a tol'ko toga si im dao.
predji u CHC covece, sta cekas? za cas mozes doci i do vlade i biti Krkobabicev pomocnik zaduzen za gerijatriju.
bog Odgovori
-Adaptiran peti sprat Gerontološkog centra Subotica
-Gerontološki centar uveo besplatni internet
-Gerontološki centar nosilac projektnih aktivnosti vojvođanskih ustanova
-Gerontološki centar Subotica obučavaće lidere u oblasti socijalne zaštite
-Gerontološki centar će biti naučno nastavna baza
-Postavljeni Solarni kolektori na Domu za negu
- Gerontološki centar "zaokružio" priču energetske efikasnosti
-Simens i Gerontološki centar potpisali ugovor
-Koncert Leo Martina u Gerontoloskom centru
-Subotica dobija Regionalni rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara
-Udruzenje Terra’s I Gerontoloski centar
-Potpisani ugovori o realizaciji dva projekta u Gerontološkom centru
-Saradnja Gerontološkog centra Subotica i Udruženja penzionera kroz projekat "Seoski domaćini" dobija još bolju notu po naše najstarije sugrađane
-U Gerontološkom centru puštena u rad nova medicinska signalizacija
-Potpisan sporazum između ŽOK "Spartak" i Gerontološkog centra Subotica
-5,5 miliona dinara iz Pokrajinskog fonda za Službu pomoći i nege u kući
-"Otvorena zaštita " - služba Gerontološkog centra Subotica
-Održano "Veče uz gramofon" sa Gerontoloskim centrom
-Saradnja Politehničke škole i Gerontološkog centra
-Poseta Vrebalova Gerontološkom centru Subotica
kojot Odgovori
@nena
Јеврејска заједница нажалост не може да нас сачува тако глупих коментара попут вашег...
Masha Odgovori
Bravo Nenade, samo tako nastavi!
titov omladinac Odgovori
Pa kako mu funkcioniše solarni kolektorski sistem, da li zna? Kolika je ušteda ostvarena tim velikim poslom? Šteta što ga je montirala firma udaljena više stotina km odavde, pa sada to možda pokazuje svoje nedostatke?

Možda ga više i ne zanima?

Uzgred, jedna stara priča na 20-30 km i godina od nas, pokazuje ono što ne smemo dozvoliti da se ponovi: kolektorsko polje montirano u jednoj velikoj socijalnoj ustanovi i od prvog dana do danas ne funkcioniše. I niko nije postavio pitanje zašto i kako to dovesti u funkciju. Krivično delo može da se vrši i nečinjenjem. Jer, tamo je šteta od neostvarene koristi za 3 decenije dostigla veeeelike razmere.
angelina Odgovori
@BOG
Iz cijih para je sve to uradjeno?iz nasih,iz budjeta,a smestaj u Gerantoloskom je 33.ooo, hilj.dinara sve ostale aktivnosti se placaju,zasto je Gerantoloski centar prisvoijo zgadu od PIO fonda koja pripada penzionerima sa niskim primanjima, u tim stanovima moze da borave samo lica cija je penzija veca od 25.ooo din.a da bi ulozio u taj stan treba ti min.1000 eur.sta je tu uradio gerantoloski gde su te pare,do 2013 cak su stanari tih stanova placali porez na nekretninu.Osim slika HJEGOVIH,CIM OTVORIS NOVINE TEL.ON JE TU,IZLECE.Sta je sa clanarinom koji penzioneri placaju u kesu,kako se to knjizi.Imao bi tu posao fin.inspektor.ALI STO GA JE MAJKA LLLEPPPOG RRODILLLA.
angelina Odgovori
Upravo sam cula da je popravljen VC kotlic na trecem spratu.Ocekujem TV vesti da se pojavi ON da to saopsti.A bas me interesuje odakle ON nabavlja smrznuto povrce i po kojoj ceni,pa mallloooo viska i za clanove.
Неми посматрач Odgovori
Največa Subotička investicija. Još samo da osim rejtinga pojedinaca daje profit gde bi nam bio kraj. Pored njega zaboravljamo na Sever i ostala propala reduzeća i baš nam je lepo.
Неми посматрач Odgovori
Sit sam tri stvari u ovome gradu, priče o pozorištu, Paliću i gerontološkom. Čim vidim članak preskočim.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.