• Pregleda: 2484

Adaptacija Gerontološkog kluba "Centar II"

Posle jednomesečnog temeljnog adaptiranja, danas je svečano Gerontološki klub "Centar II" ponovo otvorio vrata svojim mnogobrojnim članovima.
Adaptacija Gerontološkog kluba "Centar II"

Gerontološki klub "Centar II" postoji od 1991. godine kada je subotičanka Marija Mamužić zaveštala svoju zgradu Gerontološkom centru, jer je prepoznala potrebu za postojanjem kluba. Danas pored podrške sugrađana, podršku Gerontološkom centru pružaju kako državna, tako i gradska vlast.

Zato je ovoj svečanosti prisustvovao je i dr Atila Čengeri, član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku, zdravstvo i zaštitu životne sredine, koje je najavio nastavak podrške grada u radu i razvoju ove Ustanove.

Direktor Gerontološkog centra, dr Nenad Ivanišević, rekao je da je klub adaptiran iz ušteđenih sredstava koje je pribavila ova Ustanova svojim odgovorinim ponašanjem. Najavljen je i nastavak širenja Gerontoloških klubova sa ciljem da se dođe do optimalnog broja koji je potreban našem gradu, a to je dvadeset. Prepoznata je potreba za otvaranjem klubova i od strane mesnih zajednica, kao što su Palić, Novi Grad, Stari Žednik, Tavankut i Hajdukovo. Obzirom na broj članova koji je konstantno u porastu i njihove potrebe za uslugama koje im pruža Gerontološki centar, iz gradske uprave se nadaju da će se otvaranja što je brže moguće realizovati.

Gerontološi centar, kao Ustanova socijalne zaštite, ima za cilj da u okviru Otvorene zaštite, kojoj pripadaju Gerontološki klubovi, pomogne ljudima starijeg doba da lepše provedu svoje zasluženo slobodno vreme i da im pomogne u socijalizaciji.

Izvor: Gerontološki centar Subotica

povezane teme

2
predlog Odgovori
Moj predlog je da se u gradskoj kući otvori jedan gernotološki klub jer će ovi političari do starosti sedet u gradskoj kući,pa kad budu iznemogli samo će se prebacit u gernotološki.
Gernotološki Odgovori
Misliš GERONTOLOŠKI nepismeni čoveče?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.