Komentara: 15
Pregleda: 5128
Video
Foto

Održana 7. sednica Skupštine grada, najviše "bure" oko (službenog) bunjevačkog jezika

04.03.2021. u 09:50h > 12:15
Izvor: Subotica.com
Većina vremena današnje sednice protekla je u raspravi oko jedne tačke - uvođenja bunjevačkog jezika u službenu upotrebu.
Održana 7. sednica Skupštine grada, najviše "bure" oko (službenog) bunjevačkog jezika

Na dnevnom redu današnje, 7. sednice Skupštine grada Subotice u aktuelnom sazivu našle su se 24 tačke, među kojima je najvažnija Odluka o izmeni i dopuni Statuta Grada Subotice, odnosno usvajanje predloga da bunjevački bude četvrti službeni jezik grada. Očekivano upravo ova tačka odnela je najviše vremena na odborničku raspravu. Više o ovoj temi pročitajte u povezanoj vesti.

Sednicu su otvorile verifikacije nova dva odbornika. Umesto Zoltana Kudlika (SVM) koji je imenovan za pomoćnika pokrajinskog sekretara za kulturu i Marka Marića (SNS) koji je postavljen za pomoćnika gradonačelnika, zakletve su položili Arpad Legradi (SVM) i Ana Marjanušić (SNS).

Održana 7. sednica Skupštine grada, najviše "bure" oko (službenog) bunjevačkog jezikaOdbornici su usvojili i ostavku direktora JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje Predraga Radivojevića, a zatim i za vršioca dužnosti imenovali Ognjena Golubovića, master inženjera građevine.

U drugom delu sednice odbornici su glasali za Programe poslovanja preduzeća i ustanova koje se finansiraju iz gradskog budžeta, kao i promenama u odborima i komisijama.

SNIMAK 7. SEDNICE SKUPŠTINE GRADA

Izvor: Subotica.com
7. sednica Skupštine grada 7. sednica Skupštine grada 7. sednica Skupštine grada 7. sednica Skupštine grada 7. sednica Skupštine grada 7. sednica Skupštine grada 7. sednica Skupštine grada 7. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 15
Pregleda: 5128

Povezane vesti

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.