Komentara: 13
Pregleda: 2979

7 osoba zbrinuto u Prihvatilištu za beskućnike

12.12.2012. u 14:29h
Prihvatilište za zbrinjavanje beskućnika počelo je sa radom. Sedam osoba je dobilo odobrenje od Centra za socijalni rad da može da se zbrine u prihvatilištu u Gajevoj ulici broj 50. Crveni krst Subotice, „Karitas“ i Centar za socijalni rad u slučaju većih hladnoća mogu da zbrinu oko 20 beskućnika, a u slučaju da potrebe budu veće može se koristiti i prostor prihvatilišta u ulici Alekse Šantića.
7 osoba zbrinuto u Prihvatilištu za beskućnike

Ištvan Sarka je prvi korisnik prihvatilišta za zbrinjavanje beskućnika. Rođen je u Bačkim Vinogradima i godinama nema gde da živi.

Prihvalitilište se nalazi na adresi Gajeva broj 50 i radi non stop. Pored smeštaja, korisnici mogu da dobiju hranu, toplu odeću i da se okupaju. Smeštaj je obezbedio Karitas, a sve ostalo što je neophodno za funkcionisanje prihvatilišta uključujući i hranu Crveni krst Subotice.

U prihvatilištu do sada je sklonište potražilo sedam osoba. Većina njih je došla da se okupa, ruča i prespava. Kapacitet je 20 ležajeva.Pomoć u zbrinjavanju ovih lica pruža i Centar za socijalni rad i Gerontološki centar ukoliko bude bilo potrebe.

Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 2979

Povezana vest

Povezane teme

prihvatilište subotica

prihvatilište za beskućnike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.