Komentara: 23
Pregleda: 8854
Foto

4. Subotički polumaraton okupio više od 1.500 učesnika, oboren rekord na 21km

29.08.2021. u 17:29h > 19:48
Izvor: Subotica.com
Više od 1.500 trkača svih generacija iz 17 zemalja učestvovalo je na 4. Subotičkom polumaratonu. Pod sloganom "Trči kroz istoriju" sportisti i rekreativci svih generacija takmičili su se u trkama na pet, deset i 21.5 kilometara. Pre njih organizovane su dečje trke.
4. Subotički polumaraton okupio više od 1.500 učesnika, oboren rekord na 21km

Izuzetno organizovani 4. Subotički polumaraton opravdao je očekivanja. Lep dan i dobro raspoloženje na svakom pedlju trase trčanja, raspoređeni volonteri, sve besprekrorno i kao podmazano! Uoči trka ulicama grada održan je blok dečjih trka "Active kids run" među kojima i trka beba u kolicima.

Iako je noća padala kiša i pretila da poremeti planove organizaorima i takmičarima, jutro je bilo druga priča - sunčan,a  ne previše topao dan, odgovarao je takmičarima, ali onima koji su samo želeli da testiraju svoje mogućnosti a kao nagradu dobiju medalju oko vrata.

- Uslovi su bili odlični, i što se tiče same trke i što se tiče trčanja. Zahvalio bih se Subotičanima na odlično organizovanom polumaratonu, treći put sam ovde i uvek se sa radošću vraćam. Rezultat je u drugom planu ali nisam nezadovoljan kako sam danas trčao - kaže nam Dimitrije iz Leskovca - Subotica je divan grad, i dok trčimo mnogo toga možemo da vidimo. Obećao sam porodici da ćemo doći i posetiti Suboticu makar na vikend. Jedva čekam!

4. Subotički polumaraton okupio više od 1.500 učesnika, oboren rekord na 21kmU polumaratonskoj trci (21km) najbolji je bio Velimir Bojović iz Beograda koji je stazu istrčao za 1h 14min 21sec.

- Prvi put trčim u Subotici i bilo je zaista divno. Ovo je fantastično, kao u Evropi. Ovde svi navijaju pored staze, a to retko gde možete da vidite u Srbiji. Ipak je kultura na severa drugačija. Prezadovoljan sam. Inače, moj rekord je daleko bolji od današnjeg vremena, ali sam postavio novi rekord Subotičkog polumaratona i zaista sam srećan - kaže Bojović.

4. Subotički polumaraton okupio više od 1.500 učesnika, oboren rekord na 21kmU trci je učestvovalo čak 1.500 takmičara iz 17 zemalja, a prvi takmičar koji je ušao u cilj je bio Maksim Puškar iz Subotice koji je istrčao stazu od pet kilometara za 15 min 24 sec.

4. Subotički polumaraton okupio više od 1.500 učesnika, oboren rekord na 21km- Očekivao sam da ću biti brži, ali juče sam imao jaku trku i ostvario 19. rezultat u Evropi trenutno do 18 godina. Bavim se atletikom i ove godine sam bio tri puta državni prvak i dva puta sam bio drugi u Srbiji do 20 godina. Sledeće godine ću juriti normu za Svetsko – kaže Maksim.

Subotički polumaraton je uvertira za proslavu Dana grada.

Svečano ga je otvorio gradonačelnik Stevan Bakić poručivši da je „slogan „Trči kroz istoriju“ sigurno jedan od najlepših i najtačnijih u svetu uličnih trka i da učesnici imaju jedinstvenu priliku da trče pored najznačajnijih građevina iz 18. veka do danas“.

4. Subotički polumaraton okupio više od 1.500 učesnika, oboren rekord na 21km- Srećan sam što vidim ovako puno učesnika, što ima i puno dece i što vlada sjajna atmosfera - poručio je Bakić.

Na grad i građevine pored kojih su učesnici trčali, poput Sinagoge, Gradske kuće, biblioteke, brojnih spomenika, Rajhl palate i drugih, ponosan je i predsednik Skupštine grada Balint Pastor, koji je danas bio i jedan od učesnika polumaratona.

4. Subotički polumaraton okupio više od 1.500 učesnika, oboren rekord na 21km- Subotički polumaraton je druga po masovnosti trka u Srbiji, posle Beogradskog maratona. Mnogi naši gosti imaće priliku da upoznaju naš lepi grad i bogato arhitektonsko nasleđe. Hvala organizatorima iz SU „Horizont“ i svima koji su doprineli da trkači dožive neponovljivo iskustvo - rekao je Pastor.

Uoči glavnih trka, Korzoom su se nadmetala deca svih uzrasta. Među onima koji su bili uz najmlađe i sve druge učesnike je i Policijska uprava Subotica. Naime, njihov štand je bio izuzetno posećen, pripadnici policije su odgovarali na pitanja građana vezana za rad MUP-a i najmlađima su podelili bojanke. Veliku pažnju izazvala je mogućnost da građani probaju naočare koje upotpunjuju sliku opasnosti vožnje nakon upotrebe alkohola i narkotika. 

4. Subotički polumaraton okupio više od 1.500 učesnika, oboren rekord na 21kmSportsku manifestaciju organizuje SU "Horizont", partner je Grad Subotica a održava se u sklopu obeležavanja Dana grada.

Ispratili smo dešavanja na Trgu i ulicama Subotice,a  šta smo sve zabeležili pogledajte u povezanim albumima, kroz preko 700 fotografija, što sa zemlje što iz vazduha.

4. Subotički polumaraton okupio više od 1.500 učesnika, oboren rekord na 21km

Izvor: Subotica.com

4. Subotički polumaraton - pogled iz drona

4. Subotički polumaraton - pogled iz drona 4. Subotički polumaraton - pogled iz drona 4. Subotički polumaraton - pogled iz drona 4. Subotički polumaraton - pogled iz drona 4. Subotički polumaraton - pogled iz drona 4. Subotički polumaraton - pogled iz drona 4. Subotički polumaraton - pogled iz drona 4. Subotički polumaraton - pogled iz drona
Pogledaj ostale fotografije

4. Subotički polumaraton - trkači na 21 kilometar

4. Subotički polumaraton - trkači na 21 kilometar 4. Subotički polumaraton - trkači na 21 kilometar 4. Subotički polumaraton - trkači na 21 kilometar 4. Subotički polumaraton - trkači na 21 kilometar 4. Subotički polumaraton - trkači na 21 kilometar 4. Subotički polumaraton - trkači na 21 kilometar 4. Subotički polumaraton - trkači na 21 kilometar 4. Subotički polumaraton - trkači na 21 kilometar
Pogledaj ostale fotografije

4. Subotički polumaraton - dečje trke

4. Subotički polumaraton - dečje trke 4. Subotički polumaraton - dečje trke 4. Subotički polumaraton - dečje trke 4. Subotički polumaraton - dečje trke 4. Subotički polumaraton - dečje trke 4. Subotički polumaraton - dečje trke 4. Subotički polumaraton - dečje trke 4. Subotički polumaraton - dečje trke
Pogledaj ostale fotografije

4. Subotički maraton - deo trke Štrosmajerovom prema Radijalcu

4. Subotički maraton - deo trke Štrosmajerovom prema Radijalcu 4. Subotički maraton - deo trke Štrosmajerovom prema Radijalcu 4. Subotički maraton - deo trke Štrosmajerovom prema Radijalcu 4. Subotički maraton - deo trke Štrosmajerovom prema Radijalcu 4. Subotički maraton - deo trke Štrosmajerovom prema Radijalcu 4. Subotički maraton - deo trke Štrosmajerovom prema Radijalcu 4. Subotički maraton - deo trke Štrosmajerovom prema Radijalcu 4. Subotički maraton - deo trke Štrosmajerovom prema Radijalcu
Pogledaj ostale fotografije

4. Subotički polumaraton - zagrevanje i početak trka ulicama grada

4. Subotički polumaraton - zagrevanje i početak trka ulicama grada 4. Subotički polumaraton - zagrevanje i početak trka ulicama grada 4. Subotički polumaraton - zagrevanje i početak trka ulicama grada 4. Subotički polumaraton - zagrevanje i početak trka ulicama grada 4. Subotički polumaraton - zagrevanje i početak trka ulicama grada 4. Subotički polumaraton - zagrevanje i početak trka ulicama grada 4. Subotički polumaraton - zagrevanje i početak trka ulicama grada 4. Subotički polumaraton - zagrevanje i početak trka ulicama grada
Pogledaj ostale fotografije

4. Subotički maraton - deo trke od Prozivke prema Štrosmajerovoj

4. Subotički maraton - deo trke od Prozivke prema Štrosmajerovoj 4. Subotički maraton - deo trke od Prozivke prema Štrosmajerovoj 4. Subotički maraton - deo trke od Prozivke prema Štrosmajerovoj 4. Subotički maraton - deo trke od Prozivke prema Štrosmajerovoj 4. Subotički maraton - deo trke od Prozivke prema Štrosmajerovoj 4. Subotički maraton - deo trke od Prozivke prema Štrosmajerovoj 4. Subotički maraton - deo trke od Prozivke prema Štrosmajerovoj 4. Subotički maraton - deo trke od Prozivke prema Štrosmajerovoj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 8854
Povezane teme

polumaraton

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.