Komentara: 1
Pregleda: 2856

35 godina Gerontološkog kluba Centar I

29.05.2014. u 19:24h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
Prošlo je trideset i pet godina od kako je osnovan Gerontološki klub „Centar I“, u samom centru grada. Klub u Petra Drapšina 3 ističe se po brojnosti članova, ali je daleko poznat i po tradicionalnoj slamarskoj tehnici koja se ovde neguje, kao i uspešnoj šahovskoj selekciji.
35 godina Gerontološkog kluba Centar I

Gerontološki klub „Centar I“ jeste klub koji zrači posebnom energijom, u svako doba dana ovaj klub je pun. Bilo da je vreme ručka, rano jutro ili poslepodne, da li je aktuelno kartanje, pikado ili viseća kugla, u ovom klubu uvek možemo sresti raspoložene članove. Mnogi od njih dođu na sekcije, na usluge, ili samo da se druže, obiđu svoje prijatelje.

Kako je ovaj objekat smeštan u sam centar grada, njegovo renoviranje mora da bude odobreno i od Zavoda za zaštitu spomenika, a na tom procesu se već neko vreme radi. Klub je zaista zaslužio adaptaciju i u tom smislu ima dobrih vesti.

Direktor Gerontološkog centra, dr Nenad Ivanišević, rekao je da su sredstva od danas obezbeđena za spoljašnje uređenje ovog kluba. „Ovo je jedan od veoma živih klubova što broj članova jasno govori. Veoma je razvijena slamarska sekcija koja je nadaleko poznata. Postoji ovde i jedno stanje kojim nismo zadovoljni, a to se tiče građevinskih radova. Očekujemo da u toku leta barem deo tih radova bude završen i da tokom sledeće građevinske sezone, zajedno sa Gradom, nađemo rešenje i za unutrašnje uređenje“- rekao je Ivanišević. U planu je dalje širenje mreže Gerontoloških klubova, kako bi se došlo do dvadeset Gerontoloških klubova, koliko je i potrebno u Gradu. Prioritet je otvoriti klubove u Paliću, Čantaviru, Starom Žedniku i Tavankutu.

35 godina Gerontološkog kluba Centar I

Član gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, Milimir Vujadinović, imao je priliku da razgovara sa članovima Gerontološkog kluba „Centar I“. Oni su iskoristili priliku da kažu kako klubovi nedostaju u mnogim mesnim zajednicama, prvenstveno na Paliću. „Dogovorili smo se da u narednom periodu upute i pismeni zahtev koji ćemo razmotriti skupa sa Gerontološkim centrom i u skladu sa našim mogućnostima krenuti ka širenju gerontoloških klubova. Mi smo svakako otvoreni za takvu namenu, u skladu sa finansijskim mogućnostima“- rekao je Vujadinović.

Direktor Gerontološko centra Subotica, članovima kluba rekao je da gerontološki klubovi imaju smisao samo ako su oni u njima. „Oni ne mogu biti prazni prostori, oni služe da bismo svi mi koji tu radimo bili na usluzi vama“- rekao je Ivanišević.

Domaćin ovog kluba, Bojan Sarić, izrazio je zadovoljstvo što je klub svake godine sve življi i življi. „Trudimo se da pratimo potrebe naših članova i u skladu sa time organizujemo programe. Barem jednom mesečno idemo na izlete, takmičimo se sa drugim klubovima u pikadu, visećoj kugli, bridži i šahu. Ovde se dva puta godišnje održava i kolonija slame, koja poprima sve veće razmere“- rekao je Sarić.

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Trideset i pet godina Gerontološkog kluba Centar I Trideset i pet godina Gerontološkog kluba Centar I Trideset i pet godina Gerontološkog kluba Centar I Trideset i pet godina Gerontološkog kluba Centar I Trideset i pet godina Gerontološkog kluba Centar I Trideset i pet godina Gerontološkog kluba Centar I Trideset i pet godina Gerontološkog kluba Centar I Trideset i pet godina Gerontološkog kluba Centar I
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2856
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

milimir vujadinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.