Komentara: 5
Pregleda: 2574

19. Međunarodni festival pozorišta za decu

23.05.2012. u 18:15h
Izvor: RTV Yueco
"Devetnaesti Međunarodni festival pozorišta za decu" pretvorio je Suboticu u veliko pozorište bajki. U okviru zvanične selekcije do 26. maja će biti prikazane 23 predstave iz 15 zemalja. Jedan od učesnika Festivala je i ljubljanski “Mini teatar” koji već godinama učestvuje na ovoj manifestaciji.
19. Međunarodni festival pozorišta za decu

Na ovogodišnjem Festivalu se ovaj teatar predstavio sa dve predstave: “Snežana” i “Palčica” koja predstavlja prvu virtuelnu lutkarsku predstavu na svetu. Govoreći o značaju Subotičkog Festivala, direktor ljubljanskog “Mini teatra” Robert Valtl je rekao da Festival pruža mogućnost učesnicima da vide predstave raznih estetika i tehnologija, ali da je najlepši deo Festivala druženje sa kolegama i prilika razmene profesionalnih iskustava. Jedna od najznačajnijih stvari na Festivali, po mišljenju Valtla jesu organizovani skupovi kojih na mnogo festivala više nema. On ističe da je i profesionalcima, a pogotovo običnom gledaocu lako da se izgubi u količinji svega što pozorište pruža.

Fotografije sa Trga u Subotici možete pogledati na linku:
19. Međunarodni festival pozorišta za decu


Program Festivala pozorišta za decu

U okviru Takmičarskog programa Festivala pozorišta za decu, u četvrtak 24. maja u 9 časova u Dečijem pozorištu nastupa teatar iz ruskog grada Belgoroda sa predstavom "Mala roda i strašilo". Rusko pozorište iz Novosibirska u 11 sati na sceni Jadran igra komad "Muvina svadba".

U podne u Gradskoj biblioteci počinje promocija knjige Ljubivoja Ršumovića "Zauvari".

Kairsko pozorište Lutaka iz Egipta od 13 sati na sceni Kostolanji igra predstavu "Velika noć".

U 18 sati u Dečijem pozorištu nastupa pozorište "Bela Kever" iz Segedina sa ostvarenjem "Veliko putovanje Džamblija", a u 20 časova na sceni Jadran Pozorište iz Kurska sa komadom "Koliba". Za 21 sat, u Hotelu Patria, zakazano je veče sa Lukom Paljetkom, dobitnikom nagrade za životno delo Mali princ.

izvor: Sumedija

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2574
Povezane teme

19. međunarodni festival pozorišta za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.