Komentara: 3
Pregleda: 3421

15 miliona evra za prekogranične programe

05.03.2012. u 21:59h
Izvor: Magyar Szó
15 miliona evra za prekogranične programe

Za podršku prekogranične saradnje Mađarske i Srbije 1. marta raspisan je novi IPA konkurs za koji je namenjeno preko 15 miliona evra – rekao je za „Mađar so“ direktor Kancelarije Vojvodine u Briselu Predrag Novikov, navodeći da partnerske organizacije iz dve zemlje na ovaj konkurs mogu da se prijave do 30. maja.

-Od te sume 7,4 miliona evra biće izdvojeno za modernizaciju i razvoj pokranične infrastrukturne mreže, popravku lokalnih puteva, kao i za podršku razvoja saobraćajne mreže. Oko četiri miliona evra namenjeno je ekološkim projektima. Tu u obzir dolaze projekti vezani za vodoprivredu, zaštitu od poplava, rekonstrukciju kanalske mreže, uništavanje ambrozije i slični. Dva i po miliona evra planirano je za programe jačanja privredne saradnje, aktivnosti razvijanja istraživanja, za verske zajednice, ali i za razvoj turizma, sa naglaskom na očuvanju kulturnih vrednosti što je za Vojvodinu naročito važno. Za prekogranične obrazovne, edukativne i programe razmene u kojima mogu da učestvuju i studentske organizacije i sportski klubovi planirano je 1,2 miliona evra – rekao je Novikov. On je naveo da vreme trajanja projekata kojima se konkuriše može biti od šest do 18 meseci i da je potrebno obezbediti sopstveno učešće od svega 15 odsto od ukupne vrednosti projekta, što znači da 85 odsto predstavlja nepovratnu podršku. Među partnerima koji projektima konkurišu mora biti najmanje po jedan partner iz Mađarske i jedan iz Vojvodine – dodao je Novikov.

Prekogranična saradnja Srbija Mađarska

Prema rečima direktora Kancelarije Vojvodine u Briselu, Vojvodina je tokom prošle godine iz Evropske unije dobila podršku za preko 150 projekata „što je veliki uspeh i trudićemo se da i ove godine ponovimo taj rezultat“.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3421
Povezane teme

IPA prekogranični program

IPA projekat

ipa fondovi

saradnja Srbija Mađarska

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.