Komentara: 0
Pregleda: 3416

11. Interetno Festival biće održan od 22. do 26. avgusta

04.08.2012. u 16:47h
Izvor: SuMedija
Interetno festival, jedanaesti po redu biće održan u Subotici od 22. do 26. avgusta. Ponovo će u centru grada Subotičani imati priliku da uživaju u izvornoj muzici i plesovima zemalja koji neguju tradicionalnu muziku, ali i da isprobaju razne specijalitete u gastro selu, da posete vašar narodnih umetnosti i eko kutak.
11. Interetno Festival biće održan od 22. do 26. avgusta

Organizatori su se potrudili da i ove godine Subotičanima pruže mnoštvo raznovrsnih sadržaja tokom pet dana trajanja festivala.

- Očekujemo da ove godine bude još lepše i šarenije i da omogućimo zabavu u kojoj svako može pronaći nešto za sebe, kao što je to bilo i prethodnih godina. U centru grada će biti organizovano gastro selo sa mnoštvom raznovrsne hrane i jela iz nekoliko zemalja, zatim će tu biti eko kutak u kojem će biti organizovane ekološke radionice, vašar na kojem će se naći mnoge narodne rukotvorine, kao i kutak za decu pod nazivom „Ko se igra još”, plesna panorama i etno koncerti u festivalskom gradu. Takođe u Nepkeru će biti održana izložba EX Libris Interetno 2012., a svako veče će biti održavan festivalski klub u okviru kojeg će biti plesovi naroda - istakao je Bela Bodrogi, generalni sekretar Mađarskog kulturnog centra „Nepker”.

Na ovogodišnjem festivalu će nastupiti izvođači izvorne muzike iz i plesa iz Španije, Meksika, Kostarike, Gruzije, Letonije, Italije, Rusije, Mađarske i Srbije. Festival je postao mesto susreta tradicije različitih naroda u okruženju, pri tom svake godine predstavljajući kulturu nekih nama udaljenih i manje poznatih naroda Evrope, Azije i Amerike.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3416
Povezane teme

interetno

interetno festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.