Komentara: 0
Pregleda: 506

Представљање књиге "Тајна разликовања Божанске суштине и енергије у Светој Тројици по светоме Марку Ефеском Евгенику" Владика бачки Иринеј

24. januar 2020. u 19:00 časova
Srpski kulturni centar "Sveti Sava" Više detalja

ДУХОВНА ТРИБИНА - представљање књиге

"Владика бачки Иринеј - "Тајна разликовања Божанске суштине и енергије у Светој Тројици по светоме Марку Ефеском Евгенику"

Књига "Тајна разликовања божанске суштине и енергије у Светој Тројици по Светоме Марку Ефеском Евгенику", др Иринеја Буловића, епископа бачког и новосадског. У питању је српски превод докторске дисертације преосвећеног владике која је одбрањена 1980. године на Богословском факултету у Атини. На грчком језику дисертација је објављена 1983. године, у издању Патријаршијског института за патролошке студије у Солуну. Ова књига објављена је као заједничко издање Беседе и Матице српске а са грчког изворника превео ју је господин Станимир Јакшић.

Представљање књиге "Тајна разликовања Божанске суштине и енергије у Светој Тројици  по светоме Марку Ефеском Евгенику" Владика бачки Иринеј
Povezana vest
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.