Komentara: 0
Pregleda: 996

Film: Specijalno vaspitanje

23. mart 2018. 20:00 časova
Bioskop Eurocinema Više detalja

SPECIJALNA PROJEKCIJA

VIP KINOTEKA
PETAK , 23.03.2018. u 20 časova
ULAZ BESPLATAN
 

Projekat „Vip Kinoteka“ ima za cilj da se očuvaju i zaštite neki od najpoznatijih naslova sedme umetnosti koji su proglašeni za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Drugi u nizu digitalizovanih i restauriranih filmova koji će se prikazati u okviru ovog projekta je kultni film domaće kinematografije „Specijalno vaspitanje“.  

SPECIJALNO VASPITANJE (JUG, 1977)
Režiser: Goran Marković
Uloge: Slavko Štimac, Bekim Feh miu, Ljubiša Samardžić, Aleksandar Berček,

Žanr: drama
Dužina trajanja: 110 min

Film je svoju premijeru doživeo na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli, a glumac Ljubiša Samardžić je za ulogu milicionera Caneta, dobio Zlatnu arenu za mušku epizodnu ulogu. Takođe, iste godine, film je dobio nagradu Zlatni dukat Manhajmskog festivala. “Specijalno vaspitanje” je jedno vreme bio najpopularniji i najprodavaniji film Gorana Markovića i imao je svoje projekcije u preko 50 zemalja.

Pera „Trta“ (Slavko Štimac), maloletni delinkvent iz provincije, dolazi u Beograd, na prevaspitavanje. Istovremeno u popravni dom za maloletnike dolazi i novi vaspitač Žarko (Bekim Fehmiju), koji pokušava da uvede nove metode u radu sa štićenicima. Njihove sudbine se spajaju oko Ljupčeta (Aleksandar Berček), štićenika Doma, koji od svog dolaska ćuti i odbija kontak s okolinom.

Film: Specijalno vaspitanje
Povezana vest
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.