Komentara: 0
Pregleda: 1153

Biciklistički maraton "Brevet Subotica"

10. septembar 2022. u 08:00 časova
Subotica

U saradnji sa udruženjem ljubitelja prirode „Poželi želju“ iz Subotice, u subotu, 10. septembra 2022. godine, održaće se biciklistički maraton pod nazivom „Brevet Subotica“. Start maratona je u 08:00 ispred spomenika na Trgu žrtava fašizma dok je preuzimanje učesničkih kartona i provera bicikla i opreme moguća već od 07:00, pa molimo prijavljene da dođu pola sata ranije. 

Ruta
Ruta broji 215 km i ona je asfaltirana celom dužinom, iako je na pojedinim delovima asfalt lošijeg kvaliteta. Trasa breveta nas vodi pored Sombora pa zatim kroz Bački Monoštor, Bezdan i Bački Breg. Nakon graničnog prelaza skrećemo ka Dunavu i prolazimo pored lovačkog dvorca Karapandža posle kojeg nastavljamo nasipom sve do skele za Mohač. Kod Mohača se okrećemo bez prelaska reke i vraćamo sa Mađarske strane za Suboticu uz prelaz granice kod Kelebije. S obzirom da maraton delom prolazi kroz Mađarsku, potrebno je poneti sa sobom pasoš koji važi još tri meseca nakon planiranog datuma napuštanja teritorije EU.

Mapa rute: ridewithgps.com/routes/37663701
Vremenski limit: 13.5h (08:00 - 21:30)
Cena: 600 RSD (okrepa na cilju, cue sheet, učesnički karton, bedž, homolgacija rezultata)

Prijave
Prijave će biti otvorene od 1. zaključno sa 7. septembrom (sreda). Potrebno ih je slati na email brevet.subotica@gmail.com u sledećem formatu:

Subject: Prijava za Brevet Subotica 200k
- Ime i prezime
- Godina rođenja
- Mesto
- Broj mobilnog telefona (bez razmaka)
- Vrsta ili tip bicikla koji ćete voziti (drumski, single speed, mtb, fixie, ležeći, itd.)

9. septembra u 19h (petak, dan pred maraton) će se održati projekcija dokumentarnog filma "Brevet" sa srpskim titlovima (trajanje:1h 19m) za sve bicikliste koji u svojoj prijavi navedu da žele da prisustvuju. Broj mesta je ograničen na 60 i popunjavaće se prema redosledu pristizanja prijava za maraton. Film prati tri učesnika breveta "Paris-Brest-Paris" tokom vožnje od 1230km.

Kako ne bi došlo do problema na startu ili prilikom vožnje, svako ko je zainteresovan za brevet treba pažljivo da pročita pravila i savete na zvaničnoj prezentaciji Randonneurs Serbia i detalje vezane za prijave, pogotovo saglasnost sa pravilima vožnje, odgovornost za eventualnu nastalu štetu, i uslove za eventualno učešće maloletnih lica na maratonu:

randonneurs-serbia.weebly … com/pravila-vo382nje.html 

randonneurs-serbia.weebly.com/prijave.html 

Randonneurs Serbia Facebook grupa: facebook.com/groups/387982637892403

Biciklistički maraton "Brevet Subotica"
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.