Protest #1od5miliona

Park Ferenca Rajhla

Građanke i građani Subotice,

Pozivamo Vas na peti protestni skup u petak 08.03. od 18h na platou ispred bioskopa Jadran. Ovog puta, skupu će se nakon organizatora obratiti Srđan Škoro, novinar i Ružica Matković, poljoprivrednica. Nakon toga, pozivamo vas u protestnu šetnju izmenjenom trasom: Korzo – ulica Dimitrija Tucovića – Trg Sinagoge – Aleja Maršala Tita (šetamo do Šumske pa se vraćamo nazad) – Rudić ulica – ulica Štrosmajerova – završetak Trg slobode.

Zahvaljujemo Vam se na hrabrosti i dostojanstvu sa kojim smo zajedno šetali kroz naš grad poslednja četiri petka, izražavajući tako protest protiv trenutnog stanja u našem društvu i gradu. Takođe, zahvaljujemo se i MUP PU Subotica, na izvanrednoj saradnji i obavljenom poslu regulisanja saobraćaja tokom šetnje kao i očuvanja reda i mira koje je rezultiralo da tokom tri dosadašnje šetnje nije bilo ni najmanjeg incidenta. Uvereni smo da ćemo u interesu građana, dostojanstvenog izražavanja nezadovoljstva i očuvanja javnog reda i mira, nastaviti saradnju.

Ovog puta, želimo da na protestnom skupu damo prostor za probleme poljoprivrednika, naročito malih, koji između ostalog imaju problem sa plaćanjem doprinosa obzirom da je iznos za plaćanje nepravedno isti za sve poljoprivrednike, bez obzira koliko zemlje obrađuju i kolika im je dobit sa iste. Takođe, subvencije su značajno smanjene poslednjih godina, a poljoprivredni artikli iz uvoza su preplavili tržište te domaći poljoprivredni proizvođači igraju prilično nefer tržišnu utakmicu i potrebno ih je zaštititi.

Želimo da se čuje i njihov glas!

Savet protesta 1 od 5 miliona Subotica
Subotica, 07.03.2019.

0
Овца за шишање [pre 77 dana i 10 časova] Odgovori
Ајмооо, до победе!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.