Besplatna kontrola zdravlja povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka

Prozivka

Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica, u partnerstvu sa Domom zdravlja Subotica, planira ogranizovati promotivne akcije povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka:

-    8. februara u terminu od 8 do 11 časova u prostorijama Udruženja penzionera u MZ Prozivka, ul. Nade Dimić 34

-    12. februara u terminu od 8 do 11 časova u prostorijama MZ Novi Grad, ul. Segedinski put 20

Zaposleni Zavoda će svirm zainteresovanim sugrađanima meriti telesnu visinu i težinu i utvrditi stepen uhranjenosti (BMI-indeks telesne mase). Posle izvršenih merenja svi sugrađani će dobiti savete o zdravom načinu ishrane i kako da izgube višak kilograma. Svi pušači i oni koji su izloženi duvanskom dimu će moći izmeriti vrednost ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu na aparatu smokilajzer. Svi pušači će dobiti savete kako da budu efikasni u ostavljanju cigareta.

Zaposleni Doma zdravlja će svim sugrađanima meriti krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi. Svim sugrađanima koji su u dobi od 50 do74 godine kod oba pola će se uraditi FOB test (test na prisustvo minimalne količine krvi u stolici), a svim ženarna pregled dojki. Po izvršenim merenjima svi sugrađani će dobiti potrebne savete, kao i preporuku o potrebi odazivanja na skrining preglede.

Pozivamo sve sugrađane da brinu o svome zdravlju i provere svoje faktore rizika. Odazovi se na skrining pregled kada dobiješ poziv! Promene su moguće, to možeš i ti. Menjaj svoje loše navike u korist zdravlja, nikada nije kasno.

0

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.