Protest #1od5miliona

Park Ferenca Rajhla

Građanke i građani Subotice,
Pozivamo vas na četvrti protestni skup u petak 1. marta od 18h na platou ispred bioskopa Jadran. Ovog puta, skupu će se nakon organizatora obratiti Katarina Đoković, studentkinja i Milica Kralj, rediteljka. Nakon toga, pozivamo vas u protestnu šetnju starom trasom: Korzo – ulica Dimitrija Tucovića – Trg Sinagoge – ulica Petefi Šandora – Trg žrtava fašizma – ulica Matka Vukovića – ulica Štrosmajerova – završetak Trg Slobode.

Zahvaljujemo Vam se na hrabrosti i dostojanstvu sa kojim smo zajedno šetali kroz naš grad poslednja tri petka, izražavajući tako protest protiv trenutnog stanja u našem društvu i gradu. Takođe, zahvaljujemo se i MUP PU Subotica, na izvanrednoj saradnji i obavljenom poslu regulisanja saobraćaja tokom šetnje kao i očuvanja reda i mira koje je rezultiralo da tokom tri dosadašnje šetnje nije bilo ni najmanjeg incidenta. Uvereni smo da ćemo u interesu građana, dostojanstvenog izražavanja nezadovoljstva i očuvanja javnog reda i mira, nastaviti saradnju.

Zalažemo se za:

  • stvaranje uslova za fer i slobodne izbore,
  • oslobađanje medija od medijskog mraka i cenzure,
  • uspostavljanje načela podele vlasti i vladavine prava,
  • zaštitu prava radnika,
  • sprečavanje rasprodaje strateških resursa (vode, rudno bogatstvo),
  • pomoć i zaštitu domaćoj privredi,
  • borbu protiv visoke korupcije i početak procesuiranja svih nosioca javnih funkcija koji su se ogrešili o zakon.

Pozivamo sindikate, udruženja građana i sve časne i poštene ljude na ulicu da povratimo pogažena prava i dostojanstvo svih, i zajednički sastavimo plan za povratak otete države. Ne treba nam vođa ni partiokratija, već uređen, funkicionalan sistem po meri pojedinca i vladavina zakona!

0
kecman [pre 83 dana i 23 časa] Odgovori
Bas bi bilo lepo videti koliko ljudi je doslo sa strane na protest.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.