Komentara: 87
Pregleda: 19048
Foto

Vučić i Orban otvorili proizvodni pogon u Masterplastu

13.04.2016. u 12:16h > 16:46
Izvor: Subotica.com
Premijeri Srbije i Mađarske Aleksandar Vučić i Viktor Orban otvorili su danas novi pogon za proizvodnju staklene mreže u kompaniji „Masterplast“, u kome će biti zaposleno dve stotine radnika.
Vučić i Orban otvorili proizvodni pogon u Masterplastu

Otvaranje pogona velike mađarske kompanije, koja ima ćerke firme širom Evrope, Vlada Srbije pomogla je sa dva miliona evra. Investicija vredna osam miliona evra imaće 200 mašina za pletenje staklene mreže, godišnjeg kapaciteta od 60 miliona kvadratnih metara, što će kompaniji omogućiti povećanje godišnjeg izvoza za 15 miliona evra. 

- Kada je delegacija ljudi iz „Masterplasta“ došla na sastanak u Beograd, videlo se da ne veruju da će Vlada Srbije da pomogne, a mi, ne samo što smo ih uverili u suprotno, već smo sve završili za deset dana – podsetio je premijer Srbije Aleksandar Vučić. - Rast Srbije se stalno povećava, a to je obezbeđeno većim investicijama i izvozom, a ne većom potrošnjom. Stvari idu na bolje, a prijatelji iz Mađarske razmišljaju o novim investicijama u Srbiji. Postoji investitor iz Nemačke koji želi da zaposli četiri hiljade ljudi, i to je jako dobro, ali ova investicija treba da bude kičma privrednog razvoja Srbije jer je najbitnije da imamo jaka mala i srednja preduzeća.

Vučić i Orban otvorili proizvodni pogon u Masterplastu

Ove investicije možda ne bi bilo da odnosi Srbije i Mađarske nisu na istorijskom maksimumu.

- Sa Mađarskom ćemo i u budućnosti da gradimo najbolje odnose. Hvala na podršci Srbiji ne samo u teškim trenucima, u poplavama i preduzećima, već i na političkoj podršci na putu ka EU, jer nas Mađarska ničim ne ucenjuje i ne ograničava – istakao je Vučić, dodajući da se divno osećao kada su se čule srpska i mađarska himna, gde je svako bio ponosan na svoju naciju i gde se vidi da ne postoje problemi. - Poštujem Mađare i oni će uvek imati iste uslove kao Srbi i svi ostali građani naše zemlje. Ponosan sam i na Srbe koji su odlično razumeli kakva je to politika koju će Srbiju da podigne na pijedastal uspešnih zemalja.

Po rečima Viktora Orbana, premijera naših severnih suseda, dobri odnosi Mađarske i Srbije nisu došli sami od sebe, već je u njih trebalo uložiti mnogo rada i truda, kako Mađara u Vojvodini, tako i Vlade Srbije.

Vučić i Orban otvorili proizvodni pogon u Masterplastu

- Ako ne budemo uspeli da održimo dobru saradnju, ako vlade u Mađarskoj i Srbiji ne budu smatrale važnim tu saradnju, onda ni ekonomski ni privredni rezultati neće moći da opstanu – naglasio je Viktor Orban. - Mađari i Srbi imaju zajednički interes da se politika saradnje dve zemlje nastavi, a tome itekako doprinosi i investicija u Subotici, u koju su uložile obe vlade. Mađari imaju jednu staru želju, a to je da Srbija što pre postane članica EU, jer je to u interesu svih građana Srbije, Mađara koji žive u Vojvodini, a to bi bilo dobro i za Mađarsku i za EU.

Vučić i Orban otvorili proizvodni pogon u Masterplastu

Vučić i Orban otvorili proizvodni pogon u Masterplastu

Domaćin današnje ceremonije Tivadar Bunford, direktor „Masterplasta“, podsetio je na istorijat i razvoj preduzeća.

- Naša grupacija je osnovana 1997. godine na čvrstim temeljima i jasnim ambicijama. Samo tri godine od rođenja, počelo je osnivanje ćerki firmi u okolnim zemljama, Slovačkoj, Rumuniji, Srbiji, Hrvatskoj i Ukrajini – podsetio je Tivadar Bunford. - U „Masterplastu“ nema stagnacije ni u trenucima odmora. Naša želja je da postanemo drugi proizvođač staklene mreže u Evropi.

Izvor: Subotica.com
Premijeri Srbije i Mađarske na otvaranju proizvodnog pogona Masterplasta Premijeri Srbije i Mađarske na otvaranju proizvodnog pogona Masterplasta Premijeri Srbije i Mađarske na otvaranju proizvodnog pogona Masterplasta Premijeri Srbije i Mađarske na otvaranju proizvodnog pogona Masterplasta Premijeri Srbije i Mađarske na otvaranju proizvodnog pogona Masterplasta Premijeri Srbije i Mađarske na otvaranju proizvodnog pogona Masterplasta Premijeri Srbije i Mađarske na otvaranju proizvodnog pogona Masterplasta Premijeri Srbije i Mađarske na otvaranju proizvodnog pogona Masterplasta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 87
Pregleda: 19048
Povezane teme

Aleksandar Vučić

masterplast

viktor orban

tivadar bunford

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.