Komentara: 28
Pregleda: 11084

Semafor za stadion spreman, fali para za montažu

17.02.2014. u 16:46h
Izvor: Subotica.com
Semafor na Gradskom stadionu je spreman za montažu, ali kako stvari stoje još uvek se neće montirati jer, posle rebalansa gradskog budžeta i primenjenih mera štednje koje je sprovela nova gradska vlast, za poslednju fazu i njegovu montažu, para do daljnjeg neće biti.
Semafor za stadion spreman, fali para za montažu

Subotičko preduzeće "Selma" je nedavno završilo semafor i prateću elektronsku opremu, ostalo je još postavljanje instalacija i nosećih stubova iza tribina na južnom delu stadiona.

Konkurs (tender) za izradu rešenja je raspisan krajem septembra prošle godine i za izvođača je izabrana subotička "Selma". Kriterijum za ocenjivanje ponuda je bio najniža ponuđena cena.

Za nabavku, odnosno izradu semafora i pratećih elemenata iz Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport obezbeđena su sredstva u iznosu od 2.000.000 dinara. Preduzeće "Selma" je za ovu uslugu naplatilo 1.632.000 dinara +PDV (izrada semafora, montaža prateće el. instalacije i uređaja za kontrolu).

"Zajednička želja je da se izrada semafora završi do kraja (2013.) godine pa da se sa prvim danima u novoj godini zajedno sa radnicima JKP 'Stadion' pređe na sledeću fazu, a to je montiranje stubova i držača tog semafora kako bi bio spreman za upotrebu već na utakmici protiv Vojvodine koja se igra početkom marta na Gradskom stadionu u Subotici" - izjavio je krajem oktobra 2013. Nemanja Simović, član tadašnjeg Gradskog veća zadužen za sport, koji je i bio najzaslužniji za obezbeđena pokrajinska sredstva.

Semafor za stadion spreman, fali para za montažu

Dvodelni semafor urađen po specifikacijama

Semafor se sastoji iz dva dela - gornji, koji će prikazivati vreme igre ili realno vreme i donji deo na kojem će biti ispisan rezultat i period igre. Mehaničke karakteristike semafora su sledeće: Dimenzija (VxH): 6.5x 4.5m, dimenzija gornjeg dela (VxH): 6.5x2m, dimenzija donjeg dela (VxH): 6.5x2.5m.

Što se tiče karakteristike prikaza, visina cifara iznosi 1.5 metar, širina cifre: 935mm, širina segmenta iznosti 110mm. Na crnoj podlozi navedene vrednosti biće ispisane crvenim led diodama, dok će statični tekst i okviri biti istaknuti belom bojom.

Semafor za stadion spreman, fali para za montažu

Za montažu fali para...

S obzirom da je semafor završen i testiran, po planu prvih par lepih dana u ovoj godini trebalo je da budu iskorišteni za finalne građevinske radove, odnosno postavljanje nosećih stubova i sprovođenje elektro instalacija, ali kako stoje stvari na montažu će se još malo sačekati pošto trenutno nema para u budžetu za ove aktivosti.

Fudbalsko prvenstvo u muškoj Superligi nastavlja se u subotu kada FK "Spartak" ugošćuje ekipu Slobode iz Užica, dve nedelje kasnije dolazi Vojvodina u Prvenstvu, dok Crvena zvezda u Suboticu dolazi početkom aprila, zatim par dana kasnije ponovo sa Vojvodinom u Kupu.

Nastavak prvenstva za ŽFK "Spartak" počinje mesec dana kasnije u odnosu na muški kolektiv, ali nesumnjivo i oni bi voleli da imaju barem semafor, kada se već o reflektorima skoro više i ne priča, iako je FSS najavio da će u narednoj sezoni biti obavezujući za sve Superligaše.

Semafor za stadion spreman, fali para za montažu

Stari "semafor" dobija naslednika?

Semafor za stadion spreman, fali para za montažu

Reflektori dele sličnu sudbinu...

Prošlo je nekoliko godina od kako su Subotici iz Fudbalskog saveza Srbije obećana 4 reflektora marke Philips, koji navodno čekaju da budu dostavljeni i montirani kada Grad Subotica obezbedi stubove, a nakon čega se očekuje i sprovođenje el. instalacije. Kako stvari stoje Subotica će i dalje na Gradskom stadionu gledati utakmice do prvog sumraka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 11084

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

fudbalski klub crvena zvezda

ženski fudbalski klub spartak

nemanja simović

semafor

gradski stadion

jkp stadion subotica

fudbalski klub vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.