Komentara: 12
Pregleda: 14559

Gradski stadion dobio novog domaćina

15.08.2013. u 13:40h
Grad Subotica i Direkcija za imovinu Vlade Republike Srbije potpisali su Ugovor o preuzimanju i korišćenju Gradskog stadiona u Subotici. U prvoj polovini 2014. godine stadion bi trebao dobiti novi semafor, a do kraja tekuće fudbalske sezone i platforme za reflektore.
Gradski stadion dobio novog domaćina

Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije je svojim aktom takođe dalo pozitivno mišljenje da se cilj predloženog pravnog posla može ostvariti.

Na ovaj način stvoreni su svi zakonski preduslovi da nakon dve godine pravne borbe i uklanjanja raznih hipoteka i upisanih založnih prava Grad konačno preuzme brigu o Gradskom stadionu, obuhvativši pomoćne terene i prateće objekte, ukupne površine od oko 5 hektara.

Javno preduzeće "Stadion" će se starati o ovom sportskom objektu i biće to zasebna poslovna jedinica unutar preduzeća, kao što su to sada Gradsko klizalište, Gradski bazen i Hala sportova u Dudovoj šumi.

Gradski stadion dobio novog domaćina

Gradski stadion dobio novog domaćina

Direkcija za izgradnju grada Subotice i JP "Čistoća i zelenilo" su odmah po potpisivanju pomenutog Ugovora počeli sa uređenjem šumskog pojasa u okolini stadiona. Ovih dana su urađeni svi neophodni atesti kako bi stadion mogao normalno da funkcioniše

Novi semafor u prvoj polovini 2014. godine

Lokalna samouprava će u januaru raspisati tender za nabavku i postavljanje novog elektronskog semafora dimenzija 6x4 metra, a kroz saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za omladinu i sport učiniće se napor da se nastave radovi na uređenju tribina, kao i izgradnja stubova za reflektore.

Gradski stadion dobio novog domaćina

Gradski stadion dobio novog domaćina

Na zapadnoj tribini postoji 12 reflektora koji već neko vreme nisu u upotrebi i koji će u narednom periodu biti analizirani i dovedeni u operativno stanje kako bi mogli da se koriste u noćnim satima kod održavanja travnate podloge i same unutrašnjosti Gradskog stadiona.

Usaglašavanje termina korišćenja Gradskog stadiona

"U narednih nekoliko dana održaćemo sastanak sa predstavnicima muškog i ženskog fudbalskog kluba, kao i atletskog kluba Spartak koji su najveći korisnici ovog objekta, kako bismo se dogovorili oko termina korišćenja stadiona, kao što je to uređeno u sportskoj hali "Dudova šuma"." - izjavio je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport

Gradski stadion dobio novog domaćina

"Očekujemo da ćemo uz pomoć pokrajine, uspeti da dovršimo rekonstrukciju zapadne tribine i za taj posao nam nedostaje još između četiri i pet miliona dinara, a iz istih izvora se nadam da ćemo obezbediti i 8 do 10 miliona dinara, za stubove za nove filipsove semafore, koje nam je donirao Fudbalski savez Srbije. Naredne godine ćemo se potruditi da atletsku stazu presvučemo novom tartan podlogom, kako bi i Atletski klub Spartak imao još bolje uslove za rad" – naglašava Simović.

Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva

Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva
Pogledaj ostale fotografije

Rekonstrukcija tribine do kraja oktobra 2012.

Rekonstrukcija tribine do kraja oktobra 2012. Rekonstrukcija tribine do kraja oktobra 2012. Rekonstrukcija tribine do kraja oktobra 2012. Rekonstrukcija tribine do kraja oktobra 2012. Rekonstrukcija tribine do kraja oktobra 2012. Rekonstrukcija tribine do kraja oktobra 2012. Rekonstrukcija tribine do kraja oktobra 2012. Rekonstrukcija tribine do kraja oktobra 2012.
Pogledaj ostale fotografije

KZN povodom investiranja u Gradski stadion i donacije industrijskih veš mašina

KZN povodom investiranja u Gradski stadion i donacije industrijskih veš mašina KZN povodom investiranja u Gradski stadion i donacije industrijskih veš mašina KZN povodom investiranja u Gradski stadion i donacije industrijskih veš mašina KZN povodom investiranja u Gradski stadion i donacije industrijskih veš mašina KZN povodom investiranja u Gradski stadion i donacije industrijskih veš mašina KZN povodom investiranja u Gradski stadion i donacije industrijskih veš mašina KZN povodom investiranja u Gradski stadion i donacije industrijskih veš mašina KZN povodom investiranja u Gradski stadion i donacije industrijskih veš mašina
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 14559

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbal

ženski fudbalski klub spartak

nemanja simović

atletski klub spartak

atletika

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.