Komentara: 9
Pregleda: 4707

Toplana zbog visokih temperatura privremeno obustavlja grejanje

04.04.2016. u 16:11h
Izvor: Subotica.com
Kako je saopšteno danas iz JKP "Subotička toplana" iako je grejna sezona u toku radijatori će privremno biti hladni (neće biti grejanja), a razlog su prognozirane temperature u narednom periodu.
Toplana zbog visokih temperatura privremeno obustavlja grejanje

Obzirom na prognozirane temperature u narednom periodu koje znatno odstupaju na više od proseka za ovo doba godine, a uvažavajući odredbe gradske odluke o daljinskom grejanju i postavljenoj graničnoj temperaturi pri kojoj se vrši usluga grejanja, JKP „Subotička toplana“ obaveštava svoje potrošače da će u narednom periodu privremeno i u potpunosti obustaviti proizvodnju i isporuku toplotne energije.

Kako se dalje navodi u saopštenju, postrojenja Subotičke toplane nisu u mogućnosti da pri ovim uslovima spoljašnje temperature rade čak ni u režimu tehničkog minimuma, te stoga u narednim danima neće biti isporuke toplotne energije ni u jutarnjim časovima kao što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana.

O eventualnom nastavku proizvodnje i isporuke toplotne energije u skladu sa vremenskim prilikama do zvaničnog završetka grejne sezone, Subotička toplana će blagovremeno izdati saopštenje.

Grejna sezona je počela 12. oktobra kada je nakon toplih proba uspostavljen operativni rad sistema. Tokom decembra, januara i februara postojale su određene pritužbe na visoke račune, a JKP "Subotička toplana" je zatražila veštačenje Mašinskog fakulteta iz Beograda. Pored visokih računa građani su se pojedinačno žalili na samu toplotu radijatora u njihovim zgradama, ali svaki slučaj je morao je posebno da se analizira iz ugla energetske efikasnosti objekta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 9
Pregleda: 4707

Povezane vesti

Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejanje

gradska toplana

daljinsko grejanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.