Komentara: 11
Pregleda: 3563

Sredstva Stambeno - pronatalitetnog Fonda do sada su odobrena za 205 lica

25.03.2015. u 17:32h
Izvor: RTV City
Na poslednji konkurs Stambeno – pronatalitetnog Fonda grada Subotice koji je raspisan početkom prošle godine, prijavilo se ukupno 44 lica koja su aplicirala za sredstva namenjena za stambeni kredit, odnosno poboljšanje uslova stanovanja. Do sada je iz Fonda dodeljeno ukupno nešto preko 160 hiljada evra, a 21 osoba dobila je sredstva. Od tog broja, sedam lica je utrošilo ista, a kako se novac bude slivao u Fond, dodela sredstava nastaviće se u skladu sa postojećim rang listama koje važe do 7. juna.
Sredstva Stambeno - pronatalitetnog Fonda do sada su odobrena za 205 lica

Stambeno – pronatalitetni Fond osnovan je 2005. godine sa ciljem da obezbedi sredstva za učešće, kako u podizanju stambenih kredita, tako i u poboljšanju uslova stanovanja bračnim ili vanbračnim parovima, odnosno samohranim roditeljima koji imaju jedno ili više dece.

Prema rečima predsednice Upravnog odbora Stambeno – pronatalitetnog Fonda Helene Suljić, 2014. godine su se stekli uslovi za raspisivanje konkursa koji je trajao od 28. februara do 16. aprila. Od 39 lica prijavljenih za sredstva za podizanje stambenih kredita, odobrena su sredstva za 16 lica, dok su na rang listi za poboljšanje uslova stanovanja od 5 lica, sredstva odobrena svim prijavljenima. Inače, Fond učestvuje u kupovini nekretnine, odnosno renoviranju kuće ili stana sa jednom trećinom od ukupnog iznosa sredstava. U najvećem broju slučajeva sredstva su se kretala u iznosu od od 5 do 15 hiljada evra.

Upravni odbor Stambeno – pronatalitetnog Fonda uputio je lokalnoj samoupravi kao osnivaču, nekoliko predloga za izmenu odluka i odredaba Pravilnika. Jedna od predloženih izmena je da se ukine obaveza Fonda da plaća mesečne anuitete licima koja trenutno nisu u mogućnosti da izmire svoje obaveze prema bankama. Takođe, podnet je zahtev za izmenu bodovanja prilikom sačinjavanja rang lista, čime bi osobe sa malom decom imali veće pogodnosti, kao i da osobe koje apliciraju na konkurs, a žive u samačkim hotelima i nemaju decu, ne mogu da ispune osnovne uslove za prijavu.

Poslednji konkurs Stambeno – pronatalitetnog Fonda za učešće u stambenim kreditima, odnosno sufinansiranju poboljšanja uslova života realizovan je 2010. godine, a pre njih konursi su raspisani 2006., 2007., i 2008. godine. Ukupno je do sada odobreno milion i 858 hiljada evra, a sredstva je dobilo 205 lica. Ove godine prema rang listama u planu je dodela još 17 miliona dinara.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 3563
Povezane teme

stambeno kreditni pronatalitetni fond subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.