Komentara: 1
Pregleda: 7563

Raspisan konkurs za dodelu studentskih stipendija

17.11.2016. u 14:53h
Lokalna samoupava raspisala je konkurs za dodelu stipendija za studente sa teritorije Subotice za školsku 2016/17. godinu. Ukupno će biti dodeljno 100 stipendija.
Raspisan konkurs za dodelu studentskih stipendija

Kako se navodi u konkursnom pozivu, stipendije se dodeljuju za aktuelnu školsku godinu i isplaćuju se u deset jednakih mesečnih rata. Iznos stipendije po studentu se određuje najviše do visine iznosa stipendije na koji se ne plaća porez na dohodak građana po Zakonu o porezu na dohodak građana.

U uslovima konursa navodi se da pravo na stipendiju može ostvariti student državljanin Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji Grada Subotice najmanje godinu dana pre raspisivanja konkursa, zatim da upisuje prvi put bilo koju godinu studija prvog stepena (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije) ili studije drugog stepena (master akademske studije, specijalističke strukovne studije, specijalističke akademske studije) na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, kao i da je upisao tekuću školsku godinu na teret budžeta.

Odluku o dodeli stipendija donosi Gradonačelnik na osnovu rang liste sačinjene od strane Komisije koja će sa maksimalnih 60 bodova bodovati deficitarnost struke, zatim sa maksimalno 90 bodova postignuti uspeh,  stepen obrazovanja (strukovne i akademske studije) sa maksimalno 10 bodova i
socijalno-ekonomski status sa maksimalno 20 bodova.

Konkurs je otvoren do 5. decembra 2016. godine, a tekst konkursa možete preuzeti ovde.

Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 7563
Povezane teme

studenti subotica

stipendije

dodela stipendija

konkurs za dodelu stipendija

studiranje

stipendiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.