Komentara: 32
Pregleda: 18111

Počelo suđenje za ubistvo Zoltana Bukovca

08.12.2016. u 09:50h
Izvor: Subotica.com
U Višem sudu u Subotici juče je održan glavni pretres za ubistvo Zoltana Bukovca (55) iz Subotice, na kome je saslušano 16 svedoka.
Počelo suđenje za ubistvo Zoltana Bukovca

Više javno tužilaštvo je u avgustu podiglo optužnicu protiv Stefanа Ločе (23), Mariа Bašić Palkovićа (20), Markа Pavkovićа (22), Ognjenа Pavlovićа (20) i I.Č., koji je u tada bio maloletno lice.

Na jučerašnjem ročištu saslušani su brojni svedoci - drugovi osumnjičenih, komšije, policajci...

- Tužilaštvo je predložilo mnogo svedoka, a na samom ročištu nije imalo nijedno pitanje za njih, pa postavljamo pitanje zbog čega su ih uopšte zvali, zašto nisu samo pročitani njihovi iskazi iz istrage – kaže Olivera Jovanić, advokat oštećene udovice Valerije Bukovac. - Inače, nismo zadovoljni radom tužilaštva, jer je očigledno da ga ne interesuje potpuna istina. Oštećena je i dalje uverena da je glavni akter ovog zločina namerno izostavljen. Nije zadovoljna ni radom sudije, jer ne dozvoljava pitanja koja su usmerena na otkrivanje identiteta osobe na koju sumnjamo da je uključena. Za jednu od svedokinja je saslušanje bilo zatvoreno za javnost i njeno svedočenje je zabranjeno da iznosi.

Kako nezvanično saznajemo, pojedini okrivljeni su priznali krivicu, ali ne žele da odgovaraju za sve, nego za ono što su zaista učinili.

Podsetimo, Zoltan Bukovac je nedužan nastradao 13. januara ove godine. On je bio meta grupe mladića, koji su jurili drugu osobu, a kako im je ta osoba pobegla, svoj bes su iskalili na Zoltanu, koji je sasvim slučajno izašao napolje da otvori kapiju i sačeka suprugu.

- U 23 časa sam zatvorila trafiku, javila mu se da krećem. Kada sam stigla ispred kuće videla sam otvorenu samo malu kapiju. Sedela sam malo u kolima i čekala, a onda sam primetila da neko leži pored kapije. S obzirom da je bio invalid, mislila sam da je pao i istrčala da mu pomognem. Međutim, prizor je bio strašan. Lice mu je bilo unakaženo i videlo se da se to nije moglo desiti samo od pada. Nisam znala, da li je živ ili mrtav – ispričala je Valerija Bukovac za naš sajt, nekoliko meseci posle tragedije. - Komšije su čule buku, pozvale policiju i ona je stvarno brzo stigla. Vlasnik obližjeg kafića, koga su mladići jurili, sakrio se u ulaz i izašao tek kada je došla policija.

Iste večeri privedeno je sedam mladića, od kojih su tokom istrage trojica pušteni.

Zoltan je odmah prevežen u Opštu bolnicu u Suboticu, gde su mu ustanovljene teške povrede glave, zbog kojih je prebačen u Klinički centar u Novom Sadu. Posle tri nedelje borbe, podlegao je povredama.

- Znam da Zoltana ništa više neće vratiti ali samo želim da za ovaj zločin odgovaraju oni koji su zaista krivi – kaže Valerija Bukovac.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 32
Pregleda: 18111

Povezane vesti

Povezane teme

suđenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.