Komentara: 15
Pregleda: 30019

Počinje suđenje četvorici Subotičana zbog ubistva Zoltana Bukovca

30.08.2016. u 12:14h > 29.08.2016. u 18:01h
Izvor: Subotica.com
Viši sud u Subotici potvrdio je danas optužnicu protiv četvorice Subotičana koji se sumnjiče za premlaćivanje 55-godišnjeg muškarca u prvoj polovini januara, a koji je tri nedelje kasnije usled povreda i preminuo. Očekuje se da uskoro počne suđenje.
Počinje suđenje četvorici Subotičana zbog ubistva Zoltana Bukovca

Zoltan Bukovac (55), ispostavilo se, greškom je napadnut 13. januara u kasnim večernjim časovima ispred svog kućnog praga od strane više mlađih momaka, od kojih je jedan bio maloletan i tom prilikom mu naneli teške telesne povrede glave, kičme i rebara zbog čega su se Subotici i Novom Sadu tri nedelje borili za njegov život, ali nažalost Bukovac je preminuo početkom februara.

Isto veče policija je privela sedam osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju, dok je protiv jednog maloletnika podneta krivična prijava.  Po nalogu tužioca, zadržavanje do 48 časova određeno je za: M. B. P. (1996), S. L. (1993), M. P. (1994), M. S. (1996), S. N. (1997), O. P. (1996) i  L. T. (1993).

Zbog teških telesnih povreda Bukovac je hitno prebačen u Novosadski urgentni centar gde je na intenzivnoj nezi proveo 8 dana, nakon čega mu se stanje stabilizovalo, čak je došao k svesti, pa je 22. januara vraćen u Suboticu.  Preminuo je 3. februara, u 23,05 časova.

Supruga preminulog, Valerija Bukovac, posle tragedije koja ju je zadesila ostala je bez posla, a zdravstveno stanje joj je narušeno. Slomljena u duši zbog teške boli, Valeriji ne prođe ni jedan dan bez prisećanja na neka srećnija vremena provedena sa Zoltanom. Istrajna da istera pravdu na videlo, u više navrata sugerisala je da se u ovoj priči nedostaje jedno ime, što je kako kaže i utvrdila i DNK analiza.

Počinje suđenje četvorici Subotičana zbog ubistva Zoltana Bukovca

Udovica Zoltana Bukovca za naš sajt kaže da je istražni postupak završen posle sedam i po meseci i da se, iz njoj nepoznatih razloga, previše otegao.

- Pred sudiju će izaći četvorica, ali iste noći je bilo privedeno sedam lica, koja su puštena, iako sam ja ubeđena da su krivi i da su učestvovali u prebijanju mog muža. Bila sam kod novog načelnika Policijske uprave, koji mi je obećao da će se istraga nastaviti i ulio mi nadu da će svi vinovnici ovog zločina biti procesuirani - dodaje Valerija Bukovac. - Sve ovo je za mene i više nego mučno, ovo je agonija kojoj se ne vidi kraj a kako se sa njom nosim, bez posla i primanja, samo ja znam, ali znam da moram biti jaka i da moram izdržati do kraja.

U saopštenju Višeg suda navodi se da je Rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Subotici, potvrđena optužnica Višeg javnog tužioca u Subotici protiv okrivljenih Stefana Loče, Maria Bašić Palkovića, Marka Pavkovića i Ognjena Pavlovića, svi iz Subotice, kako stoji u obrazloženju, zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju

Pošto je optužnica pravnosnažno potvrđena i predmet dat u rad sudiji. nakon održavanja pripremnog ročišta, biće zakazan glavni pretres čime počinje suđenje ovoj četvorici okrivljenih.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 30019

Povezane vesti

Povezane teme

Viši Sud Subotica

teško ubistvo

tužilaštvo

suđenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.