Komentara: 18
Pregleda: 13992

Oprez kod parkiranja na početku ulice Maksima Gorkog

29.11.2013. u 09:37h
Izvor: Subotica.com
Skoro svakodnevno, pa i po nekoliko puta dnevno transportno vozilo parking servisa, (ne)popularni "pauk", izlazi na intervencije i odnosi nepropisno parkirana vozila na početku ulice Maksima Gorkog, na delu parkinga koji je u vlasništvu konzulata Republike Hrvatske. Na ovom mestu postoje 4 rezervisana parking za konzulat RH, ali uz malo nepažnje i loše označavanje, vlasnici vozila koji se tamo parkiraju mogu da dođu u situaciju da im vozila budu odnešena na parking depo službe na Prozivki.
Oprez kod parkiranja na početku ulice Maksima Gorkog

Na parkingu preko puta konzulata Republike Hrvatske u ulici Maksima Gorkog postoje 4 rezervisana parking mesta koja su u vlasništvu ovog konzulata i na njih mogu da parkiraju samo vozila konzulata i ona koja dobiju dozvolu od istog. To su prva 4 pravougaonika, odnosno parking prostora koja su označena na poslednjoj slici.

Parking prostor koji je u vlasništvu konzulata RH je propisno obeležen saobraćajnim znakom, ali horizontalna signalizacija je već odavno izbledela i za one malo manje pažljivije to neće uopšte biti upadljivo, pogotovo kada je vlažan parking prostor ili kao sada da se na njemu nalazi dosta lišća.

Pozivom JKP "Parking" dobili smo informaciju da konkretno u ovoj situaciji (parking konzulata) oni izlaze na poziv Komunalne policije koja im pruža asistenciju. Kontaktirali smo komunalnu policiju i dobili odgovor da oni izlaze na poziv komunalnog inspektora, a komunalnog inspektora poziva policijsko obezbeđenje konzulata. Konačno, kontaktirali smo konzulat RH i oni su nam rekli da ne pozivaju direktno KP, ali da očekuju da njihova 4 mesta moraju da im budu uvek na raspolaganju, a za to, između ostalog, bi trebalo da bude zaduženo policijsko obezbeđenje konzulata.

Da ne postoji uvek dobra komunikacija između komunalne policije, odnosno Parking servisa i policijskog obezbeđenja konzulata RH pokazuje i ova slika gde su pre nekoliko dana iz konzulata morali da intervenišu da se vozilo sa hrvatskim tablama ne ukloni sa njihovog parkinga.

Oprez kod parkiranja na početku ulice Maksima Gorkog

KADA KOMUNIKACIJA ZAKAŽE: Pozvan komunalni inspektor, stigla komunalna policija, zatim i "pauk", vozilo se podiže ali vrlo brzo istrčava vlasnik iz konzulata (tablice RH) i vozilo se spušta.

Oprez kod parkiranja na početku ulice Maksima Gorkog

Oprez kod parkiranja na početku ulice Maksima Gorkog

Budite oprezni, ne dozvolite da vam "pauk" odnese vozilo

Ovom informacijom želimo da upozorimo građane Subotice da obrate pažnju na ovom delu kako ne bi došli u situaciju da moraju preuzimati vozilo na depo servisu na Prozivki, uz fakturisanu "uslugu" od minimalno 7.500 din (odnošenje vozila 5.000 i komunalna kazna 2.500 din).

4 parkinga koja  su rezervisana za konzulat RH su označena dole na slici.

Oprez kod parkiranja na početku ulice Maksima Gorkog

Odnošenje vozila u ovoj situaciji je sasvim legitimno, za razliku od onih u najmanju ruku sumnjivih o kojima smo pisali pre par meseci, a tiču se odnošenja propisno parkiranih vozila sa stranim registarskim tablicama koji nisu izvršili plaćanje parkinga.

Vlasnici vozila koji su parkirali svoja vozila na mesta na koja nisu smeli su zaslužili da dobiju neku kaznu, pa čak i da im se odnese vozilo, ali neprikladno obeležavanje parking prostora i oslanjanje samo na saobraćajni znak je blago rečeno nekorektno prema zbunjenim građanima, koji uz sve to verovatno i plate parking.

Dodatno zbunjivanje vozača je sam znak koji jasno napominje da su 4 parking prostora u vlasništvu konzulata, ali znak se nalazi između trećeg i četvrtog mesta, dakle ne ni na početku ni na kraju. Ovo neki vozači mogu da protumače kao saobraćajno pravilo da od znaka počinje primena pravila, ali nažalost to nije slučaj. Sam parking je kao što smo već napomenuli jako loše obeležen horizontalnim iscrtavanjem (izbledele žute linije).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 13992

Povezane vesti

Povezane teme

parking zone subotica

kazna za parking

Hrvatski konzulat

depo vozilo

pauk

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.