Komentara: 39
Pregleda: 22981

Objavljen novi spisak poreskih dužnika: Oko 15.000 Subotičana duguje više od 1.000 dinara

07.04.2014. u 15:13h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Služba lokalne poreske administracije u Subotici ponovo je objavila spiskove pravnih i fizičkih lica i preduzetnika, oko 15.000 dužnika, koji po osnovu javnih prihoda Subotici duguju više od hiljadu dinara.
Objavljen novi spisak poreskih dužnika: Oko 15.000 Subotičana duguje više od 1.000 dinara

Kako je objavljeno na zvaničnoj internet prezentaciji subotičke lokalne samouprave, na spisku se nalazi ukupno 1.505 pravnih lica, a na prvom mestu je mesna industrija "29. novembar" u stečaju sa dugom iznad 136 miliona dinara.

Na ovom spisku najveći broj dužnika je u stečaju, mada se pojavljuju i javna preduzeća, zatim preduzeća u kojima vlasnički udeo ima i lokalna samouprava, ali i neki od stranih investitora.

Što se preduzetnika tiče, na spisku dužnika se nalazi njih 1.223, dok se na spisku fizičkih lica koja po osnovu javnih prihoda za lokalne poreze duguju više od hiljadu dinara nalazi njih 12.523.

Ovo je drugi put da Služba lokalne poreske administracije objavljuje ovakve spiskove, s tim da je sada objavljeno i obaveštenje o razlozima objavljivanja u kojem se pozivaju na Zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Kako je navedeno, Poreska uprava mora kvartalno, sa presekom stanja na poslednji dan u poslednjem mesecu kvartala, da objavi obaveštenje o iznosu poreskog duga svih poreskih obveznika, čime po njihovom tumačenju obaveza čuvanja službene tajne nije povređena.

Na listi dužnika prvih 10 fizičkih lica duguje preko 10 miliona dinara. Listu poreskih dužnika (fizička lica-građani i pravna lica-preduzetnici) možete da pogledate na zvaničnom sajtu Grada.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 22981

Povezane vesti

Povezane teme

porez na imovinu

plaćanje poreza

poreska uprava

poreski dug

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.