Komentara: 16
Pregleda: 9576
Foto

Migranti promenili rutu – putevi vode ka Kanjiži

30.06.2015. u 19:16h
Izvor: Subotica.com
U Kanjiži je danas održan sastanak u vezi rešavanja problema ilegalnih migranata. Kako se moglo čuti, broj ilegalnih migranata u Subotici je smanjen i situacija je pod kontrolom, dok u Kanjižu svakodnevno stigne više stotina ljudi, koji spavaju i odmaraju u samom centru naselja.
Migranti promenili rutu – putevi vode ka Kanjiži

Sastanku su prisustvovali Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i koordinator Radne grupe za rešavanje mešovitih migracionih tokova, Nenad Ivanišević, državni sekretar u ovom ministarstvu, Nikola Lukač i Dragi Vučković, načelnici Severnobanatskog i Severnobačkog okruga, Mihalj Bimbo, predsednik opštine Kanjiža, Milimir Vujadinović, član gradskog veća za socijalna pitanja, Borivoje Mucalj i Dragan Jović, načelnici Policijskih uprava u Subotici i Kikindi, Ivan Gardonov, pomoćnik Komesara za izbeglice, predstavnici Centra za socijalni rad, Crvenog krsta...

- Problem migracija nije smao problem Kanjiže i Subotice, već celog Balkana i Evrope, Vlada Srbije je toga svesna i zato je oformila radnu grupu, kako bi učinili sve da se on što bolje i efikasnije reši – rekao je ministar Aleksandar Vulin. - Država nastupa organizovano, da pomogne i obezbedi pomoć u higijeni, gorivu za pojačan rad komunalnih preduzeća, lekovima, medicinskoj opremi, da utiče da se pojača rad policije, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad, jer među migrantima ima mnogo dece i maloletnika. Država nastupa organizovano, imamo dva zadatka, prvi je da čuvamo granicu od ilegalih izlazaka i ulazaka, a drugi je da ljudima koji su tražioci azila pružimo ovo što im je potrebno u skladu sa zakonom.

Migranti promenili rutu – putevi vode ka Kanjiži

Situacija u Subotici je stabilna, čak šta više, broj migranata je za nijansu manji nego ranije.

- Kao što je bilo i prošle godine, imamo u pripravnosti autobuski prevoz i prihvatilište, a nadam se da će rebalansom budžeta biti otvorena jedna budžetska linija, i da ćemo pomoću nje i nevladinog sektora biti u prilici da pomognemo ljudima, vodeći pre svega računa i o njihovoj, ali i o bezbednosti naših građana - istakao je Milimir Vujadinović, član Gradskog veća za socijalu. - Ove godine imamo jasnu strategiju Vlade Srbije i radno telo koje se bavi ovim pitanjem, Komesarijat za izbeglice koji je aktivno uključen, nismo više sami u ovome. Subotica za sada nema velikih problema, ali smo spremni da reagujemo šta god da bude.

Migranti promenili rutu – putevi vode ka Kanjiži

Situacija u Kanjiži je mnogo drugačija. U naselje u kome živi nešto više od 11 hiljada ljudi svakodnevno pristigne više stotina migranata, koji spavaju po svim parkovima, ulicama... Običnom prolazniku može se učiniti sa na ulicima, sem njih i policije, uopšte nema drugih ljudi.

- Drago mi je što je ministar Vulin iskazao interesovanje i želju da nam pomogne u ovoj situaciji koja nas je zatekla nespremne – rekao je Mihalj Bimbo, predsednik opštine Kanjiža. - Imamo dosta problema sa migrantima, ali se nadamo da ćemo ih posle ovog sastanka rešiti i da će se realizovati ono što smo se dogovorili.

Izvor: Subotica.com
Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 9576

Povezane vesti

Povezane teme

Nenad Ivanišević

migranti

migranti u subotici

kanjiža

borivoje mucalj

imigranti

ilegalni migranti

izbeglice

dragi vučković

aleksandar vulin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.