Komentara: 24
Pregleda: 42718

Maloj Ivi neophodna transplantacija koštane srži

22.11.2016. u 09:58h
Izvor: Subotica.com
Borba sa leukemijom 7-godišnje Ive se nastavlja. Nažalost potvrđeno je da mora da se radi transplantacija koštane srži i za to je potrebno oko 90.000 evra. Iva je juče dobila humanitarni SMS broj i sada se donacije mogu izvršiti i preko telefona.
Maloj Ivi neophodna transplantacija koštane srži

Da bi ponovo bila među svojim vršnjacima, našoj sugrađanki Ivi Zvekić, koja se sa samo sedam godina bori sa leukemijom, neophodna je transplatacija koštane srži. Zbog svoje specifičnosti operacija treba da se obavi u Bolonji u Italiji a za nju je potrebno najmanje 90.000 evra.

Zahvaljujući ljudima velikog srca, koji su proteklih meseci organizovali humanitarne akcije i ostavljali prilog u kutijama, do sada je skupljeno oko 35.000 evra. To je, međutim, tek trećina sume koja je potrebna da bi se operacija obavila. Da bi se Iva uputila ka kliničkom centru u Italiji potrebno je da se sakupi barem 50% sume, a ostatak u određenom vremenom periodu.

Maloj Ivi neophodna transplantacija koštane srži

Iva iznenadila mamu za njen rođendan


- Najpre moram da se zahvalim svima koji su nam do sada pomogli. Od srca se zahvaljujem pre svega Subotičanima ali i svima drugima na svemu što su učinili za nas, njihova humanost se nadaleko pročula – kaže devojčicina mama Snežana. - Pre par dana konačno smo dobili SMS broj i to će nam, nadam se, pomoći jer je potrebno još dosta novca, cifra koja nam je rečena nije konačna. Komplikovana je i procedura, po potpisivanju ugovora i uplate novca, traži se donor i tek onda će nas pozvati na operaciju.

Dok se porodica bori da što pre skupi neophodan novac, Iva skoro svakodnevno odlazi na Odeljenje onkologije Kliničkog centra Vojvodine, gde prima prepisanu terapiju.

- Iva je imala jaku infekciju i komplikacije sa kateterom kroz koji prima terapiju, tako da je tu izgubljeno vreme, ali je sada dobro. Ojačala je, vesela je, provodimo vreme u Roditeljskoj kući u Novom Sadu, što joj veoma prija – dodaje majka. - Veliki je borac i svojom energijom daje snagu svima nama.

Maloj Ivi neophodna transplantacija koštane srži

Iva na početku lečenja u KCV


Za strašnu vest, da njihova mezimica boluje od teške bolesti, porodica Zvekić saznala je sredinom aprila. Posle niza pregleda devojčici je ustanovljena leukemija i od tada se Iva nalazi na lečenju. Nedostaje joj igra sa sestrom i drugarima iz vrtića „Veverica“,  nedostaje joj njena soba i sve što nose najlepši dani detinjstva. Želi da pođe u školu, na krilima mašte leti u najudaljenije predele i hrabro ulazi u svaku etapu teške borbe.

Pomozimo joj da iz nje izađe kao pobednik!

KAKO DONIRATI?

Uplata na dinarski i devizni račun

Porodica Zvekić preko humanitarne fondacije "Budi human" - Aleksandar Šapić ima otvorene namenske račune za dinarske uplate 160-449162-17, odnosno za uplate iz inostranstva (u EUR) devizni račun je 00-540-0001653.8 (IBAN RS35160005400001653850).

Donacije putem SMS-a

Ako želite sms-om da donirate za Ivu pošaljite "201" na broj 3030 (sve mreže u Srbiji). Cena jedne poruke je 100 dinara (PDV se ne naplaćuje). Za donacije iz Švajcarske pošaljite "human201" na broj 455 (cena poruke 10 CHF).

Donacija putem GoFundMe

Ukoliko želite da uplatite donaciju putem platne kartice (Visa, Mastercard, Amex) možete to učiniti preko online servisa GoFundMe. Za više detalja kliknite ovde.

Maloj Ivi neophodna transplantacija koštane srži

Uz podršku porodice sve je lakše!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 42718

Povezane vesti

Povezano dešavanje

Povezane teme

Humanitarna akcija

donacija

iva zvekić

transplantacija koštane srži

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.