Komentara: 9
Pregleda: 2045
Foto

Ambasador Kipra u poseti našem gradu

25.04.2024. u 12:51h
Izvor: Subotica.com
Ambasador Kipra u poseti našem gradu

Naš grad i njegove potencijale danas je upoznao i Andreas Fotiua, ambasador Kipra u Srbiji, a dogovorena je i intenzivnija saradnja Subotice i lokalnih samuprava u Kipru, koja će se realizovati posle izbornih procesa koji su u junu u obe zemlje.

Ambasador Kipra u poseti našem gradu

- Predstavili smo sve privredne, turističke, obrazovne i kulturne potencijale Subotice i Palića. Posebno sam naglasio da je Palić u šest turističkih destinacija Republike Srbije prve kategorije – naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić, posle prijema kiparskog diplomate. - Odnosi Kipra i Srbije su tradicionalno dobri, zasnovani na poverenju i solidarnosti dva naroda, kao i na istorijsko političkom poštovanju dve države. Zahvalni smo za principijelni stav Kipra po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, na nepriznavanju samoproglašene nezavisnosti Kosova, na podršci u ostvarivanju međunarodnog javnog prava i podršci Srbiji na evropskom putu. U ovim vremenima nije lako biti prijatelj Srbije i podrška Kipra ima posebnu težinu. On je to pokazao na farsi od Parlamentarne skupštine Evropskog parlamenta gde nije  glasao za ulazak Kosova u Savet Evrope.

Po rečima ambasadora Fotiua, prilikom njegove prve zvanične posete Subotici razmenili su ideje i različite modele buduće saradnje.

Ambasador Kipra u poseti našem gradu- Počastvoan sam što mogu da naučim više kako funkcioniše grad i impresioniran sam radom gradonačelnika i njegovog tima za dobrobit ovog grada. Posle izbora naša saradnja će se intenzivirati, kako bi podstakli međusobne kontakte lokalnih samouprava u Kipru i Subotice – dodao je ambasador.

Izvor: Subotica.com
Prijem gradonačenika Bakića za ambasadora Kipra Prijem gradonačenika Bakića za ambasadora Kipra Prijem gradonačenika Bakića za ambasadora Kipra Prijem gradonačenika Bakića za ambasadora Kipra Prijem gradonačenika Bakića za ambasadora Kipra Prijem gradonačenika Bakića za ambasadora Kipra Prijem gradonačenika Bakića za ambasadora Kipra Prijem gradonačenika Bakića za ambasadora Kipra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 nedelju i 2 dana
Komentara: 9
Pregleda: 2045
Povezane teme

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.