Komentara: 8
Pregleda: 5694

Jevrejsko groblje na meti vandala

11.07.2013. u 17:21h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Nepoznati vandali porušili su tokom protekle noći 39 nadgrobnih spomenika na Jevrejskom groblju u Subotici.
Jevrejsko groblje na meti vandala

Kako je Tanjugu izjavio predsednik Jevrejske opštine u Subotici Robert Sabadoš, o događaju je obaveštena policija, koja je zajedno sa predstavnicima okružnog i višeg tužilaštva i suda izvršila uviđaj.

Prema njegovim rečima, vandali su porušili nadgrobne spomenike i nisu ostavili nikakve znakove niti poruke, a stanovnici koji žive u okolini groblja ništa nisu čuli.

"U celoj priči materijalna šteta je u odnosu na moralnu nebitna", rekao je Sabadoš, podsetivši da ovo nije prvi put da se ruše spomenici na Jevrejskom groblju u Subotici, jer se sličan vandalski čin desio i 2009. godine.

Saopštenje PU Subotica: Subotičkoj policiji prijavljeno je jutros da su na jevrejskom groblju u Subotici porušene nadgrobne ploče.

Postoje osnovi sumnje da su u toku noći, za sada nepoznati izvršioci počinili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti srušivši 39 nadgrobnih ploča na jevrejskom groblju.

Na mestu događaja uviđaj su izvršili tužilac Višeg javnog tužilaštva, istražni sudija Višeg suda i policijski službenici Policijske uprave u Subotici.

Policija u Subotici radi na pronalaženju počinilaca ovog krivičnog dela.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5694

Povezane vesti

Povezane teme

jevrejsko groblje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.