Komentara: 0
Pregleda: 4834

Hokej na travi popularan i među najmlađima

18.08.2014. u 15:07h
Izvor: Subotica.com
Hokej klub na travi "Spartak EV" je ove godine navršio 65. godina postojanja koje je proslavio skromno uz novu šampionsku titulu prvaka Srbije, ali i odličnom organizacijom turnira Lige prvaka za hokejaše grupe C II u Banji Kanjiži u februaru mesecu.
Hokej na travi popularan i među najmlađima

Klub je osnovan 10.01.1949. godine pod imenom Sportsko društvo „Električna centrala“ da bi 15.03.1959. godine promenili ime u HK Elektrovojvodina koje je klub sa mnogo uspeha nosio do 2010. godine kada je klub primljen u Sportsko društvo „Jovan Mikić – Spartak“ pod sadašnjim imenom HK "Spartak EV". U svojoj dugoj istoriji, hokejaši Spartaka osvojili su brojne titule prvaka države i dostojno predstavljali Suboticu u Evropskim takmičenjima. Prvi izlazak na evropsku scenu, zabeležen je 1972. godine, kada su tada popularni „zeleno-beli“ kao prvaci tadašnje SFRJ nastupili u kupu šampiona u velikom hokeju u francuskom gradu Lionu. Tokom svih ovih godina, Subotičani su redovni učesnici najjačeg evropskog klupskog takmičenja, međutim od raspada SFRJ i dolaskom krize, hokejaši se uglavnom nalaze u C grupi.

Danas, 65. godina kasnije, hokej klub na travi prolazi kroz težak period sa finansijskim problemima i bez osnovnih uslova za rad. Uprkos nedaćama, u klubu veruju u bolje sutra, zahvaljujući velikom entuzijazmu uprave, trenera i igrača kojih je oko 100. u svim selekcijama kluba, koji i dalje vredno treniraju u Parku Sportova u ulici Proleterskih brigada na malom terenu. Svake godine tokom leta, klub aktivno učestvuje u projektima Evropske hokejaške federacije sa kojima ima odličnu saradnju. Jedan od projekata se nedavno realizovao u vidu balkanskog trenerskog karavana, gde je trener iz Engleske Deni Beri tri dana trenirao sa svim kategorijama hokejaškog kluba.

Hokej na travi popularan i među najmlađima

U budućnosti planovi kluba hokeja na travi "Spartak EV" su da i dalje suvereno vlada srpskim hokejom u budućnosti, da grad Suboticu i državu dostojno predstavi u Evropi, kao i da približi ovaj drevni sport mlađoj populaciji. Ipak sva pažnja uprave i igrača je usmerena ka izgradnji velikog terena za hokej za koji se traži pogodna lokacija, i za koji bi stigla pomoć u vidu veštačke trave od Evropske hokejaške federacije koja sa velikom pažnjom prati dešavanja u Srpskom hokeju.

Ukoliko su roditelji zainteresovani da decu upišu u školu hokeja, iz kluba poručuju da je potrebno lično doći u Park sportova utorkom, četvrtkom subotom i nedeljom u periodu od 18-20h kada se održavaju treninzi i kada su prisutni treneri koji će dati se potrebne informacije.

Izvor: Subotica.com
Hokej na travi: poseta treningu HK "Spartak EV" Hokej na travi: poseta treningu HK "Spartak EV" Hokej na travi: poseta treningu HK "Spartak EV" Hokej na travi: poseta treningu HK "Spartak EV" Hokej na travi: poseta treningu HK "Spartak EV" Hokej na travi: poseta treningu HK "Spartak EV" Hokej na travi: poseta treningu HK "Spartak EV" Hokej na travi: poseta treningu HK "Spartak EV"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4834
Povezane teme

hokej na travi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.